Kommer iPhone 2.0 i februar?

Allerede i slutten av måneden er det ventet at Apple vil slippe sin neste oppdatering av programvaren til mobilen iPhone. Selskapet har nemlig lovt å slippe sitt utviklingsverktøy i løpet av februar, og da regner de fleste med at de også vil oppdatere programvarene i telefonen.

Tidligere har oppgraderingene skjedd i små steg, som med de siste tre, der det har gått fra versjon 1.1.1 til 1.1.2. og videre til 1.1.3. Nå ventes det imidlertid at den neste oppgraderingen er såpass stor at den fortjener nummeret 2.0, i stedet for det forventede 1.1.4 eller 1.2.

Støtte for Flash

1.2-versjonen skal gi blant annet gi støtte for Flash, skriver Hardmac.com. Dette er en av de få tingene som er å utsette på dagens versjon av nettleseren i iPhone. Den fungerer ekstremt bra for de aller fleste, og gir en PC-lignende surfeopplevelse på mobilen, med unntak av at den mangler Flash-støtte.

iPhone 1.2 vil også ha en filadministrator, som gjør det enklere å kontrollere innholdet på mobilen. Det vil også ha en administrator for såkalte iClips, som Hardmac.com spekulerer i vil være navnet på de nye programmene som kan kjøpes/lastes ned offisielt via iTunes.

Det skal også komme en utklippstavle for å ha kontroll med kopiert tekst, og det vil bli mulig å sende filer til utklippstavlen via e-post eller bluetooth. Dette kan også tyde på at det endelig blir mulig å kopiere og lime inn tekst på iPhone.

Andre funksjoner er en mer komplett bruk av bluetooth, samt en versjon av iChat som kun vil fungere via WLAN.

Flere mangler

Apple vil allikevel skuffe flere, ikke minst norske brukere, fordi 1.2-versjonen ikke vil støtte MMS. Det vil heller ikke være mulig å ta opp video med den populære mobilen, selv om utviklere allerede har vist at dette ikke er spesielt vanskelig å få til.

Forhåpentligvis vil det nye utviklingsverktøyet føre til et mangfold av nye applikasjoner som gir iPhone-brukerne disse mulighetene.

Les også:

- Nye funksjoner i Iphone
- "Skjulte" funksjoner i Iphone
- Savnet funksjon langt unna iPhone

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen