HTC Dream blir sannsynligvis først med Android

Kommer HTC Dream i oktober?

Google Android

Android er en Linux-basert, åpen plattform for mobiltelefoner, og er utviklet av Google i samarbeid med Open Handset Alliance. Blant medlemmene i sistnevnte finner du HTC, Intel, Motorola, Qualcomm, Samsung, LG, T-Mobile og Nokia.
Enkelte av produsentene som er medlem i Open Handset Alliance, har forpliktet seg til å produsere telefoner med Android under panseret. HTC Dream ser ut til å bli den første mobiltelefonen med det nye operativsystemet.
Det har allerede blitt gjort vellykkede forsøk på å installere plattformen på HTC-modellene Tytn2, Touch Dual og Touch Cruise.
Android-sniktitt. (Foto: Einar Eriksen)
Android-sniktitt. (Foto: Einar Eriksen)

Det er rimelig høye forventninger til Googles første mobilplattform, Android. Denne har vært under utvikling i godt over ett år, og det har dukket opp stadig nye rykter rundt "kommende Android-telefoner".

Les også vår sniktitt på Android >>

HTCs mye omtalte "Dream" har lenge vært favoritten til å bli den første telefonen som leveres med Google-plattform. Men en lansering har latt vente på seg, til tross for flere rykter om at telefonen har vært rett rundt hjørnet.

T-Mobile først med HTC Dream

New York Times melder nå at HTC Dream kan komme allerede i løpet av oktober. Ifølge avisen vil operatøren T-Mobile være først ut med telefonen. Om selskapet har sikret seg enerett til mer enn den første puljen, vites ikke.

Det ser foreløpig ikke ut til at det kommer mer enn én Android-telefon på markedet i år, men representanter for maskinvareprodusenten Qualcomm har bekreftet at de jobber med å få Android inn i telefoner hos fem forskjellige mobilprodusenter.

Vi befinner oss altså muligens i den velkjente "stille før stormen"-perioden.

At HTC Dream blir den første telefonen med Android, er imidlertid en sannhet med modifikasjoner. Det har nemlig allerede blitt gjort vellykkede forsøk på å få plattformen inn i HTC-telefonene Tytn2, Touch Dual og Touch Cruise.

(Kilde: New York Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen