Kommer endelig gratismusikken?

Tidligere i år gikk nettsiden Qtrax hardt ut og annonserte at de ville gi verden gratis musikk, helt lovlig. Dagen da tjenesten ble lansert viste det seg at Qtrax ikke hadde avtale med noen musikkselskaper. De 25 millioner låtene som skulle kunne lastes ned var derfor ikke tigjengelig.

Qtrax måtte bøye hodet og gå tilbake i tenkeboksen. Nå er de derimot tilbake.

Gratis musikk fra Universal

Ifølge Engadget melder Qtrax at de har inngått en avtale med Universal om distribuering av deres musikk. Med en av de fire store plateselskapene på laget regner Qtrax med at satsningen vil ta av. Universal sin musikk skal bli gratis for alle som vil laste ned. Det hele skal sponses via reklame.

- All musikk fra Universal vil bli tilgjengelig for lovlig gratis nedlastning hos Qtrax, lover Shamin Abas, sjef for Qtrax, ifølge Associated Press.

Universal vil ikke kommentere
Universal på sin side er derimot mer tilbakeholdne. De vedgår at de har en avtale med nettjenesten, men om de har skrevet under på noen kontrakt nekter de å kommentere. Qtrax har tidligere også sagt de har hatt avtaler på plass med Sony og EMI.

Disse avtalene har derimot gitt lite musikk til brukerne, da de ikke har gitt Qtrax rett til å redistribuere selskapenes musikk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen