Kommer de endelig?
Teknofil

Kommer de endelig?

Om du er lei av trafikkork og eviglange køer kan du endelig glede deg. Om to år skal du kunne dra i spaken og kjapt hoppe unna alt som heter køkjøring. Flygende biler er nemlig kun to år unna produksjon.

Drives av vifter
Det er selskapet Moller International som er i ferd med å bygge om en Ferrari 599 GTB om til noe som ligner mer på et jetfly enn en bil. Bilen vil bli utstyrt med 8 sterke vifter som drives av bilens motor. Ved hjelp av disse skal bilen klare og ta av fra bakken og drives fremover i luften.

- I starten var vi skeptiske til om det var mulig å kombinere en bil med vår teknologi og få det til å fungere. Men modellen viste oss fort at det faktisk lar seg gjøre, sier designer av flybilen Bruce Calcins, ifølge The Telegraph.


Det er en slik Ferrari 599 GTB Moller International vil ha opp i luften.

Den flygende bilen, kalt Autovolantor, vil bevege seg som et helikopter i luften, og vil ha en topphastighet på 160 kilometer i timen på bakken. I luften skal den kunne gjøre hele 240 kilometer i timen. Den kan nå høyder opp til 1500 meter, men utviklerne tviler på at slike høyder blir veldig gunstig med flybilen.

Ikke første forsøk
Ifølge Moller International vil den flygende utgaven av Ferrari være klar for produksjon om knappe to år. Om du er lei av køkjøring bør du likevel ikke være for kjapp til å juble. Dette er nemlig ikke første gang selskapet er på banen med en flygende bil.

På 70-tallet lanserte selskapet en idè om en flyvende tallerken, discojet, som skulle enkelt kunne frakte deg til jobb. Denne skulle etter sigende være i produksjon fra 1976. Discojetten så derimot aldri dagens lys og Moller ble i 2003 gransket for å ha solgt aksjer ulovlig for å tilføre økonomiske midler til sitt selskap.

Om Volantor en dag ser dagens lys og kommer ut for salg, vil den ha en pris på cirka 5.3 millioner norske kroner.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen