Kommer Athlon XP 3400+?

AMD har ved gjentatte ganger avvist at det vil komme noen oppfølger til XP 3200+ som ikke er basert på AMD64-teknologien. Det var derfor ganske overraskende da vi i dag la merke til at en av våre annonsører reklamerte med en prosessorkjøler for Athlon XP som var godkjent for opp til 3400+-hastighet. Vi tok oss derfor en tur inn på Thermaltake sine hjemmesider og fant informasjonen dere ser på bildet over.

De fleste vet at Athlon 64 vil ha en PR-rating, og at denne vil havne på 3400+-hastighet relativt fort, men denne kjøleren er utvilsomt ikke laget for denne prosessoren - rett og slett fordi den ikke vil fungere i festemekanismen på Athlon 64-kort. Det gir oss igjen to alternativer: Enten kommer det en ny Athlon XP-modell, ellers opererer Thermaltake med denne PR-ratingen ut i fra et overklokkingssynspunkt. Denne teorien har riktignok et stort hull: 3400+ er ikke en definert hastighet enda, og det ville derfor være merkelig om Thermaltake reklamerte med dette.

Ryktene om at AMD ikke vil kunne klare å produsere nok Athlon 64-prosessorer før over nyttår styrker våre mistanker om at AMD kommer til å lansere en etterfølger til XP 3200+, for AMD kan ikke gå over et halvår uten å lansere vidt tilgjengelige prosessorer for folk flest. At VIA i tillegg har valgt å lansere enda et brikkesett for Socket A-plattformen gjør ikke dette mindre sannsynlig. Hvorfor bruke penger på utvikling av brikkesett for en utdatert plattform?

Hvis Athlon XP 3400+ skulle bli en realitet vil vi tro at dette blir nok en 400FSB-prosessor med en multiplikator på 6 som vil gi en frekvens på 2,4 GHz. Dette er uten tvil på grensen av hva den nåværende kjernen tåler, men ser man på overklokkingsresultatene mange har klart med en XP 2500+, tviler vi ikke på at det er mulig for AMD å få til dette.(Kilde: Thermaltake)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen