Kommer AMD Sempron i august?

Sempron-prosessorene til AMD er fortsatt et mysterium hva angår offisielle bekreftelser på klokkehastighet, egenskaper og leveringstider. AMD har fortsatt ikke avslørt mer enn navnet og målgruppen, men noen vet mer enn andre - som for eksempel Anandtech som hevder å ha sett et veikart for Sempron-prosessorene som går frem til 2. kvartal 2005.

I tillegg til det vi allerede vet, hevder Anandtech at Sempron-prosessorene får 256 kB L2-cache og at de vil komme i versjoner for nesten alle soklene til AMD - utenom "serversokkelen" 940. Videre kommer ikke Sempron til å få støtte for NX-bit, som kan hindre eksekvering av enkelte ondsinnede programmer.

De første Sempron-prosessorene som kommer på markedet vil være AMD Sempron 2500+, 2600+, 2800+ på sokkel A-plattformen. Disse kommer allerede i august, og kan i likhet med tidligere rykter simpelthen være Athlon XP-prosessorer med et nytt navn. Samtidig kommer Sempron 3100+ for sokkel 754 - som garantert vil bygge på AMD64-kjernen, men med NX-bit og 64-bit instruksjoner skrudd av.

Effektforbruket skal være på hele 62 watt - som virker noe høyt for en lavtytende budsjettprosessor. En forklaring på det høye effektforbruket kan være at prosessorene må jobbe mer for å oppnå samme PR-rating som prosessorer med bedre minnekontroller og mer cache.(Tabell: Anandtech)

Senere, i første kvartal i 2005, vil det komme to Sempron-prosessorer for sokkel 939 med PR-ratinger på 3200+ og 3500+. Kvartalet etter kommer 3400+ på sokkel 754. Disse vil selvfølgelig ha integrert minnekontroller.

Alle Sempron-prosessorene skal også få modellnumre som skal plassere dem i samme landskap som Intels kommende 90-nanometers Celeron-prosessorer, som også skal være like rundt hjørnet.

Ingen av denne informasjonen er derimot bekreftet fra AMD, som bare har lovet mer informasjon "i løpet av året". Én grunn til å ta informasjonen fra Anandtech med en klype salt som rene spekulasjoner, er det totale fraværet av mobile Sempron-prosessorer i "veikartet".

(Kilde: Anandtech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen