One X+ er dagens toppmodell fra HTC. Om knappe tre uker kan den få en oppfølger. (Bilde: Espen Irwing Swang, Amobil.no)

Kommer oppfølgeren til HTC One X+ om tre uker?

Mobillansering i London bare dager før Mobile World Congress i Barcelona.

Gode nyheter for deg som venter spent på årets nye modeller fra HTC. Selskapet har nemlig sendt ut invitasjoner til en lansering i London den 19. februar – nesten en uke før mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona, der HTC har pleid å lansere nye telefoner.

Det er ventet at HTC vil lansere en ny toppmodell som har surret og gått på ryktebørsen i det siste; M7. Hvis ryktene får rett blir dette oppfølgeren til flaggskipene One X og One X+.

Les også: Test av HTC One X +

Full-HD på mindre areal

Den nye telefonen skal ifølge ryktene ha en skjerm med full-HD-oppløsning. Vi har alt sett noen telefoner med denne oppløsningen, men det som er ekstra sprekt med HTCs variant er at skjermstørrelsen skal være noe mindre, nærmere bestemt 4,7 tommer.

Det gir høyere pikseltetthet, og dermed også et skarpere bilde for de som måtte ha et velutviklet falkeblikk. I tillegg kan telefonen bli mer kompakt enn de litt voldsomme toppmodellene vi har sett fra ZTE, Huawei og Sony. Alle disse har hatt 5 tommer store skjermer, og er nok best egnet for deg som har store hender.

Les også: Sniktitt på Sony Xperia Z med full-HD-skjerm

Toppspesifisert

Uansett hvilke spesifikasjoner M7 eventuelt får, blir den neppe noen sinke hvis den skal følge opp One X-modellene. Ryktene vil ha det til at telefonen får en Snapdragon-brikke fra Qualcomm, med en klokkehastighet på 1,7 GHz.

Akkurat hvilken Snapdragon-brikke det blir er ikke kjent, og spesifikasjonene har dessuten endret seg litt etter hvert som ryktet om M7 har surret rundt på internett. Det er naturlig å tenke seg at det dreier seg om dagens Snapdragon S4 Pro, men det kan også dreie seg om nye Snapdragon 600, som skal være tilgjengelig for mobilprodusentene i dette kvartalet.

Snapdragon S4 Pro er en systembrikke vi har stiftet bekjentskap med flere ganger etter hvert. Blant annet står den i Asus' Padfone 2, og i Google og LGs flaggskip, Nexus 4.

Ellers er det ventet at telefonen vil få nyeste utgave av Android, altså versjon 4.2 Jelly Bean, med HTCs siste utgave av Sense oppå.

Les også: Test av Asus PadFone 2 med Snapdragon S4 Pro

Ikke den første med full-HD fra HTC

Hvis det viser seg at M7 er en av modellene som lanseres i London om knappe tre uker blir det ikke den første full-HD-telefonen fra selskapet. I Asia har HTC allerede modellen J Butterfly, og i USA har modellen Droid DNA vært i salg en stund. Akkurat som for de andre full-HD-mobilene vi har sett så langt, har imidlertid begge disse HTC-mobilene 5 tommer stor skjerm.

Droid DNA er i tillegg motstandsdyktig mot vann, en egenskap videoen under antyder at HTC M7 neppe vil bli.

Vi holder dere oppdatert så fort vi vet mer om HTCs lanseringsfest, og det som måtte komme av nye modeller.

(Kilder: gsmarena.com, gsmarena.com, phonearena.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen