Kommer Nikon med 4K-video?
(Bilde: Nikon)

Kommer Nikon med 4K-video?

Nye uttalelser antyder at selskapet har slike planer.

Mange kamerafabrikanter har kastet seg 4K-bølgen, mens andre har vært mer tilbakeholdne. Det betyr naturligvis ikke at de ignorerer dette segmentet, men heller at de holder et øye med marked og etterspørselen mens de legger sine egne planer.

Dette kan i alle fall virke å være situasjonen hos Nikon, for nye uttalelser derfra fyrer opp under nye spekulasjoner om 4K-video fra den kanten.

Planlegger 4K

I et nylig intervju med nettstedet TrustedReviews uttalte den europeiske produktsjefen i Nikon følgende om selskapets planer:

– Dette er ikke enkelt, og dette er ikke noe vi med overlegg ekskluderer fra kameraene våre. Vi trenger imidlertid å tilnærme oss dette forsiktig. Det finnes proffutstyr som produserer slik video, men det påfører utstyret svært høy belastning. Ettersom forbrukerne etterspør dette, er vi oppmerksomme, og vi kommer til å se nærmere på dette i framtiden.

Det er klart at vendinger som «i framtiden» på langt nær er så tydelige som man skulle ønske. For eksempel uttalte selskapets sjef for bildedivisjonen, Tetsuya Yamamoto, under fjorårets CES-messe at Nikon ville legge til 4K-videoopptak i Nikon 1-familien. Det har vi foreløpig ikke sett snurten av.

4k i Nikon D4s?

En prototype av D4s var utstilt på årets CES-messe.
En prototype av D4s var utstilt på årets CES-messe.Foto: Finn Jarle Kvalheim/Amobil.no

Under årets CES-messe annonserte Nikon det kommende kameraet D4s. I den sammenhengen serverte selskapet uttalelser som «..det kameraet har noen fantastiske og banebrytende egenskaper vi har så lyst til å fortelle dere om».

På det grunnlaget spekuleres det nå om 4K-video fra Nikon kommer i det nye kameraet. Vi venter på svaret når Nikon lanserer nyhetene sine.

Nikon har et nytt D4 i ermet:
Oppgraderer fullformatsflaggskipet »

(Kilde: imaging-resource.com)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen