Kommer med brillefri 3D-TV
(Bilde: Shutterstock)

Kommer med brillefri 3D-TV

Tar i bruk 4K for å vekke liv i tredimensjonale filmer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Selskapet Stream TV bekrefter, at de sammen med en rekke partnere, i løpet av 2015 vil komme med nye TV-er, og at mer informasjon om disse vil bli brakt til bordet under årets CES-messe i Las Vegas, melder Flatpanels.

Det spesielle med TV-ene fra produsenten er at de vil ha støte for brillefri 3D, altså kan du se film i tre dimensjoner uten å måtte ha verken passive eller aktive briller. 

Har fortsatt troen på 3D

Spoler vi tiden noen år tilbake var 3D på alles lepper. De stereoskopiske bildene ble gjort tilgjengelige på alt fra flatskjermer til kinosaler, men interessen skulle vise seg å være kortvarig – i hvert fall for flatskjermer hjemme i stuen.

Ett av problemene var at du måtte ha 3D-briller for å se innholdet, og noen krevde for eksempel briller som trengte strøm for å kunne skille de to bildene fra hverandre. Disse ble tilsynelatende ofte liggende støvende på en hylle i stedet.

Selskapet tror dog at interessen for 3D ikke er helt borte, så lenge man slipper å forholde seg til briller for å kunne se effekten. Grunnen til at de nå skal lykkes er introduksjonen av 4K-oppløsningen.

4K kan puste nytt liv i 3D 

Enn så lenge er ikke selskapet bak den nye brilefri 3D-TV-en villig til å lette mye på sløret, og peker på årets CES-messe som arena for hva vi eventuelt har i vente i 2015. 

Det de dog kan fortelle er at det dreier seg om en flatskjerm som bruker 4K-oppløsning til sin fordel, noe som jo var et av problemene til 3D-TV-ene når de først kom på markedet. Med kun HD-oppløsning å jobbe med fikk blant annet passive TV-er en meget lav oppløsning. 

Prismessig kan det virke som det blir en relativt kostbar affære. Britiske Cello kan røpe at de vil selge en 50 tommer stor brillefri 3DTV fra Stream TV for 2500 britiske pund, tilsvarende 29 000 norske kroner – før påslag av moms og andre avgifter. 

Likevel kan dette fort vise seg å være et spennende produkt, og vi regner med å svinge innom standen til Stream TV når CES-messen sparkes i gang rett over nyåret. 

Viste du at én av ti nordmenn ikke kan se 3D?
Her kan du lese hvorfor »

(Kilde: Flatpanels)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen