Dette skal være Nokia EOS, en ekstrem kameramobil som vi ellers vet veldig lite om. Kan dette bli den første firekjerneren fra finnene?
Dette skal være Nokia EOS, en ekstrem kameramobil som vi ellers vet veldig lite om. Kan dette bli den første firekjerneren fra finnene? (Bilde: @ViziLeaks)

Kommer det firekjernet Windows-mobil fra Nokia?

Rykter om langt kraftigere innmat i nye Lumia-modeller.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ryktene om Nokias gjøren og laden er mange for tiden. Det knytter seg flere rykter til Nokias kommende lansering i New York om rundt tre uker. Nå begynner også ryktene å løpe omkring innmaten i selskapets Lumia-mobiler. Det kan nemlig være duket for firekjernede systembrikker i telefonene fra selskapet.

Les også: Nokia innkaller til storlansering

Det er flere årsaker til at ryktene om en oppgradering nå går. Den første er at Microsoft tidligere i år slapp nyheten om en oppdatering til Windows Phone 8 som skal gi støtte for både firekjerners systembrikker, og full-HD-skjermer.

I tillegg har brikkeprodusenten Qualcomm annonsert brikkesett som spesifikt skal støtte Windows Phone-plattformen.

Les også: Sniktitt på Qualcomm Snapdragon 800

Står allerede i telefoner?

De nye Qualcomm-brikkene har allerede dukket opp i statistikk knyttet til ytelsestesten GFXBench. Både produsentnavnet Nokia, og de fire prosessorkjernene er nevnt i oversikten. Dette skal imidlertid ikke være den råeste av Qualcomms mange Snapdragon-varianter – i stedet er det Snapdragon 400. Qualcomms toppmodeller, Snapdragon 600 og 800, er vesentlig raskere.

Ryktene vil også ha det til at Nokia nå jobber med nettopp Snapdragon 800-brikken. En fil funnet på Nokias egne servere refererer nemlig til både grafikkdelen Adreno 330 og MSM8974 – altså både grafikkdelen og modellnummeret som hører til Snapdragon 800.

Det er vanskelig å si hva dette vil si i praksis, og hvor lang tid det vil ta før vi får se modeller basert på den nye maskinvaren.

Kan firekjernerne være veien til 41 megapiksler?

Hvis vi skal spekulere litt, kan det være verdt å se til invitasjonene Nokia har sendt ut i forbindelse med lanseringen om tre uker. Her er slagordet "Zoom Reinvented". En helt ny måte å gjøre digital zoom på var ett av varemerkene til den originale PureView-telefonen.

Det gikk mange spekulasjoner om hvorfor Nokia ikke slapp 808 PureView som en Windows-telefon, men i stedet benyttet den «brennende plattformen» Symbian. En av de mest populære teoriene omkring dette gikk ut på at Windows Phone rett og slet ikke støttet den massive kameraoppløsningen på 41 megapiksler.

Med langt kraftigere maskinvare er kan det tenkes at det er nettopp et slikt hinder som er ryddet av veien.

Les alle ryktene om Nokias nye kameraversting

(Kilder: gsmarena.com, gsmarena.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen