Kommentarfelt for nettlesere


Google har lansert et nytt program som kan brukes til å lese og legge inn kommentarer til en hvilken som helst nettside.

Programmet har fått navnet Google Sidewiki, og dukker opp som en sidestolpe på venstre side i nettleservinduet. Her kan brukeren lese eller skrive inn kommentarer ved siden av en nettside.

Google har valgt å bruke algoritme som rangerer kommentarinnlegg etter antatt mest nyttige innleggene, det vil si ikke etter dato eller klokkeslett. Algoritmen skal også kunne filtrere bort spam og andre uønskede meldinger. Programmet skal ifølge Google klare dette ved å vurdere tidligere innlegg fra selve brukeren og andre brukere. Kommentarene kan legges ut på sosiale nettsider som Facebook og Twitter.

Google Sidewiki er lansert som en del av Google Toolbar for Firefox og Internet Explorer, og snart skal den også støtte Google Chrome og andre nettlesere.

Kun brukere av Google Toolbar kan lese kommentarer som skrives på denne måten, men Google har planer om å utvikle programmeringsgrensesnitt (API) som gjør at Sidewiki kan brukes på flere områder.

Last ned

Du finner Google Toolbar med Sidewiki på google.com.

Se en videodemonstrasjon av Google Sidewiki:

(Kilder: Google, Cnet)

Kommentarer (9)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen