Komiker utestengt fra Wikipedia

Alternativ tekst mangler

Den amerikanske komikeren Stephen Colbert er blitt utestenkt fra leksikonet Wikipedia. Årsaken er en episode i showet The Colbert Report der han gjør narr av leksikonet.

Colbert fant på ordet "wikiality" for å beskrive følgende fenomen: Dersom mange nok personer tror på en løgn - blir løgnen til slutt en sannhet. Colbert refererer til det faktum at hvem som helst kan endre inneholdet i leksikonet.

I showet demonstrerte Colbert hvordan han kunne endre Wikipedias artikkel. Han skriv inn en noen tullekommentarer i leksikonet, for deretter å påstå at kommentaren var et faktum siden den sto i Wikipedia. I denne anledningen kalte Colbert seg selv for "The Defender of Truth".

Deretter oppfordret han sine seere til å manipulere Wikipedias artikkel på lignende måte. Flere av seerne tok oppfordringen, og gjorde feilaktige faktaendringer i 20 Wikipedia-artikler.

Stuntet til Colbert, som du kan se på video via nettsiden YourTube.com, har nå ført til at en av Wikipedias administratorer har blokkert komikerens tilgang til leksikonet.

Les mer i tawkerblog.

(Kilde: Newsvine)

Kommentarer (44)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen