Kombinerer mobil og fasttelefon

BT Fusion, også kalt ”Bluephone”, er i følge det britiske selskapet det beste fra to verdener, hvor deres fasttelefonabonnenter nå får tilbud om å utvide sitt abonnement til en ordning hvor mobilen og fasttelefonen kombineres.

Den nye ordningen fungerer som vanlig mens du er hjemme, ved at telefonen fanges opp av en trådløsruter og samtalene går som IP-telefoni og når du er ute på farten fungerer tjenesten som en hvilken som helst annen mobiltelefon.

Blåtann
Det tekniske bygger inntil videre på blåtannstilkobling. En trådløs ruter med rundt 10 meters rekkevidde blir installert i hjemmet, og brukt til å koble samtaler videre til håndsettet.

Det skal dermed også være mulig å starte en samtale i fastnettet, og midtveis i samtalen gå ut av huset uten å merke at det blir byttet over til mobil.

Om halvannet år regner BT med å kunne bytte ut blåtann med WLAN-teknologi. De sier at de har valgt å begynne med blåtannteknologi for å kunne appellere til vanlige brukere som ikke enda har tatt i bruk WLAN.

Tre faste avgifter
Ved oppstart av tjenesten har 400 abonnenter på forhånd meldt sin interesse, men tjenesten vil bli allment tilgjengelig først i september, sier BT.

Kunder som ønsker å ta i bruk den nye tjenesten må opprettholde sitt fasttelefonabonnement, ha bredbånd fra BT og i tillegg betale månedsavgiften på BT Fusion. Dette innebærer altså tre månedsavgifter.

Det positive er at samtaler over fastnettet blir flyttet over til IP-telefoni og tilsvarende lave priser, slik at det totaltsett vil bli billigere for brukerne. Kanskje kan denne nye tjenesten også sørge for at færre kutter fasttelefonen helt ut.

Spare
Fordi man med dette nye systemet bruker fastnettet når man bruker mobilen hjemmefra, blir ringeprisene like som ved bruk av fasttelefon. Det heter fra BT at det er opptil 95 prosent å spare i forhold til å ringe med vanlig mobil hjemme.

- For første gang kan kunder få det beste fra begge verdener i en tjeneste, ved at vi kombinerer mobilens hendighet og mange muligheter med fasttelefoniens sikkerhet og lave priser, sier administrerende direktør i BT Retail Ian Livingston i en pressemelding.

I tillegg vil signalene være bedre og brukerne trenger ikke tenke på at dekningen kan bryte, sier BT i en pressemelding.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen