Kombinerer GSM og IP-telefoni

Britiske borgere har nå muligheten til å anskaffe seg det som skal være verdens første telefon som kombinerer GSM-nettet og bredbåndslinjen i ett og samme abonnement.

Ian Livingston i British Telecom er stolt over at selskapet er først ute med denne typen tjeneste:

- Kundene får det beste fra to verdener, ved å kombinere brukervennlighet og mobilfunksjoner med de gunstige IP-telefoni-prisene.

Abonnementet har fått det treffende navnet BT Fusion. Med i pakken får kundene Motorola-telefonen v560, som har støtte for blåtann.

I abonnentens hjem installeres det en basestasjon som benytter seg av blåtann-teknologien for å kommunisere med telefonen. Det skal riktignok sies at abonnenten må ha bredbånd og fasttelefon fra British Telecom.

I tillegg til å administrere abonnentens telefontrafikk, fungerer basestasjonen også som en trådløs ruter. Dermed er det fritt frem for å bruke basestasjonen til å surfe på internett med både bærbare PCer, PDA-er og spillkonsoller man måtte ha rundt omkring i huset.

Når man ringer hjemmefra benytter telefonen seg av fastlinjen. Når man er utenfor fastlinjens dekningsområde, som i dette tilfellet er 25 meter, slår telefonen automatisk over på Vodafones GSM-nett. Overgangen skal til og med kunne gjøres midt i en samtale, uten av brukerne skal legge merke til det.

Lavere regning
Denne løsningen kan bety begynnelsen på slutten på flere telefonnumre per abonnent. Den vil også kunne korte betraktelig ned på abonnentens telefonregning, siden man nå kan ringe med mobiltelefonen til lave IP-telefoni-priser når man er hjemme.

British Telecom har i det siste satset hardt på bredbåndstelefoni, i håp om at teknologien skal få overtaket på den vanlige fastlinjen. Analytikere i konsulentbyret Ovum er ikke i tvil:

- Faste telefonlinjer og mobilnett er ikke lenger to separate elementer, men tvinnes inn i hverandre. Det er ingen overdrivelse å si at markedet aldri vil bli det samme igjen.

Vi har tidligere skrevet om at den Oslobaserte mobiloperatøren Teletopia tilbyr en liknende tjeneste, hvor kunder kan bruke mobiltelefonen til å ringe via den vanlige fastlinjen.

Foreløpig tilbyr British Telecom kun 400 abonnementer, men selskapet planlegger å lansere tjenesten for fullt i september.

(Kilder: China View, The Guardian, The Independent, Reuters, BBC)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen