Kombidrev for USB-porten

Det tar nok lang tid før vi ser en vinner i "formatkrigen" - hvis det i det hele tatt noensinne blir kåret en vinner.

To formater som støttes av tunge aktører som Toshiba og Sony i hver sin leir, fører dessverre til at hardware-produsentene må bruke penger på å utvikle teknologi som kan støtte både HD DVD og Blu-ray på enklest mulig måte.

Løsningen på problemet er hybridspillere og denne gangen er det Buffalo Technology som lanserer sin versjon, basert på et drev fra LG.

MediaStation Blu-ray HD DVD er en ekstern enhet som koples til over USB-porten. Foreløpig blir den kun lansert "på papiret", men man regner med å kunne selge denne i butikkene i løpet av 1. kvartal til en pris på ca. 650 amerikanske dollar.

Stivt priset

Det bør i tilfelle bety priser rundt 4000 kroner inkl. mva. her til lands, som virker som en stiv pris for en enhet som kun kan lese plater, og ikke brenne. Den interne versjonen fra LG prises for tiden til 2700 kr inkl. mva.

Det er dermed billigere å kjøpe to forskjellige enheter - én for HD DVD og én for Blu-ray - men da bruker man opp to USB-porter samt får ulempen med flere eksterne bokser liggende utenfor PC-en.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen