Kodak vinner rettstvist med Apple

Kodak vinner rettstvist med Apple

Apples påstand om at Kodak har krenket patenter innen deres digitalkamerateknologi har blitt avvist av en dommer ved International Trade Commission (ITC).

Selv om hele dommen ikke vil bli offentliggjort før 19. september, kan Reuters rapportere at den administrative dommerens kjennelse har besluttet at Apples krav mot Kodak er ubegrunnet.

Dette lover muligens godt for Kodak i en annen rettssak hvor de møter både Apple og RIM, som skal bli avgjort 23. mai. Denne saken dreier seg om patenter på kameraer i smarttelefoner, men ITC har allerede gitt antydninger om at dette kravet også vil bli avfeid.

Potensiell pengebinge

Apple og RIM jobber hardt for å forbedre salgene av sine telefoner over hele verden, og en eventuell seier for Kodak vil i så fall bety at selskapene må punge ut enorme summer til kamerafirmaet som har blitt stadig mer avhengig av lisenser for inntjening av penger.

Kodak har over 1000 patenter og tjente rundt 630 millioner dollar – eller cirka 3,5 milliarder kroner – i 2010 på sine lisenser, ifølge Argus Research.

Hard konkurranse

Kodak har tidligere hatt juridiske konflikter med andre selskaper – og avgjorde blant annet saker med LG og Samsung utenfor rettsapparatet. I disse sakene ble de sør-koreanske selskapene beskyldt for å bruke kamerateknologi fra Kodak innen smarttelefoni på en ulovlig måte.

Bedrifter som hevder at deres patenter har blitt krenket saksøker ofte hverandre i tingrettene for å kunne kreve økonomisk erstatning, og for å kunne stenge det de mener er krenkende produkter ute fra markedet i USA.

Om de stadige patentkonfliktene mellom de større selskapene får en mer langsiktig løsning snart gjenstår å se.

(Kilde: Reuters, Techradar)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen