Kodak tømmes for folk og fe
(Bilde: Kodak, Istockphoto)

Kodak tømmes for folk og fe

Selger enda mer av selskapet for å berge likviditeten.

Kodaks økonomiske utfordringer fortsetter, og selskapet solgte rett før jul ytterligere eiendeler. Samtidig har tre styremedlemmer trukket seg i løpet av romjulen.

På randen av konkurs?
Med en rekordlav aksjekurs, som ble redusert med 80% i løpet av 2011, er Eastman Kodak redusert til en skygge av sitt tidligere seg. Selskapet har ikke tidsnok klart å omstrukturere seg og finne nye markeder etter den analoge fotoindustriens kollaps. I høst har man hyret hjelp fra to advokatfirmaer som er spesialister på denne typen problematikk. Målet synes å være å kjøpe seg tid for å håpe å berge seg unna en konkurs.

Nå kommer nyheten om at to representanter fra investorfirmaet KKR og en økonomiprofessor som alle har sittet i Kodaks styre de siste årene har trukket seg fra sine stillinger den siste uken.

Satser på blekkskrivere og patenter
Etter å ha hatt stor suksess med produksjon av fotoapparater og filmprodukter gjennom store deler av 1900-tallet, slet Kodak med å møte konkurransen fra Fujifilm og senere fra den digitale fotorevolusjonen. Etter en mindre suksessfylt inntreden i konsumentfotomarkedet, lanserte Kodak i 2007 en serie blekkskrivere.

Inntoget i dette markedet skulle sikres ved at å selge betydelig billigere blekk mot at skriverne kostet litt mer enn konkurrentenes. Selv om denne delen av selskapet nå vokser, vil ikke dette være nok til å berge Kodak i lengden.

For to uker siden ble Eastman Gelatine solgt. Den gelatinproduserende avdelingen leverer råstoff til film- og fotoproduksjon, samt til dagligvare- og medisinbransjen. I tillegg forsøker man å få solgt 1100 patenter innenfor digitalt fotografi, for å prøve å skrape sammen enda et par milliarder dollar.

Liten tro i markedet
Selskapet har ikke klart å levere positivt årsresultat siden 1997. I vinter har det blitt handlet såkalt kreditttapsforsikring på Kodaks gjeld med en forutsetning om at det er 92% sjanse for at selskapet vil være betalingsudyktige innen de neste 5 årene.

(Kilder: New York Times, Reuters, Syracuse.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen