Kodak slutter med kompaktkameraer?

Kodak slutter med kompaktkameraer?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Kodak har lagt fram svært dårlige tall for fjerde kvartal, og fortjenesten har falt med 95%. Det har igjen ført til et kraftig prisfall på aksjene.

Aksjekursen på New York-børsen har siden torsdag falt fra $5,20. I dag er kursen under $3,7.

Kodaks administrerende direktør, Antonio Perez, fortalte forrige uke analytikere på Wall Street at Kodak har en svært aggressiv strategi for å kvitte seg med forretningsområder de ikke tjener penger på. Han ønsket ikke å gå i detaljer, men nevnte kompaktkameradivisjonen som et eksempel.

I Norge har ikke Kodak vært veldig synlige de siste årene. Det er enkelte butikker som fører kameraene, men vi som jobber med å skrive om dem, får ikke informasjon engang når vi ber om det.

Sist gang vi hørte fra dem var høsten 2007, da de inviterte oss på tur til Barcelona, hovedsakelig for å fortelle oss at de fortsatt fantes… Etter det har det vært umulig å få brukbar informasjon utav dem.

I hjemmemarkedet i USA er de naturligvis mye større, i og med at de er en av få kameraprodusenter som ikke er fra Japan eller Korea, men nå ser det altså ut som det kan være slutt, også der.

Det er litt vemodig at de som en gang var de største av dem alle, og de som gjorde kameraet tilgjengelig for folk flest, nå må gi seg. På den annen side har vel ikke Kodak bidratt med veldig mye nytt eller spennende innen kompaktkameraer på ganske lenge.

Kilde: Democrat and Chronicle

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen