Kodak slutter med billigkameraer?

Kodaks president og styreformann Antonio Perez har i følge CNet uttalt at Kodak har som intensjon å trekke seg ut av billigsegmentet innen digitalkameraer. Uttatlelsen kom i et foredrag han holdt på en teknologikonferanse i Boston, og kom som en overraskelse på tilhørerne,
som var samlet for å høre om Kodaks nye 5-megapiksels CMOS-sensor.
Sensoren forventes å bli implementert i et kamera fra Kodak og enkelte Motorola-mobiltelefoner innen utgangen av året.

Perez ville ikke gi detaljer om kameramobilen, men uttalte at "We're going to be abandoning the low-end of the digital camera business. As everyone knows, we're not making much money there. Now we have our own CMOS sensors, so you might see us going down in price because we can make money."

Om dette betyr noen store endringer for Kodaks markedsposisjon er usikkert. Uttalelsen kan tyde på at Kodak ikke ønsker å slutte med rimelige kameraer som sådan, men heller senke prisene på sine midtsegment-kameraer, noe de håper å være i stand til som et resultat av at teknologien i dem i større grad er deres egen.

PR-sjef i Kodak Europe Patrick Hamilton siertil Akam at "Kodak fortsatt vil være dypt inne i digitalkameramarkedet", men at han ikke kan kommentere uttalelsen ut over dette.

I Norge har Kodak vært på vikende fronter i en god stund nå, noe som har resultert i at Kodak Norge nå drives fra Sverige i form av Kodak Nordic. På verdensbasis er Kodak imidlertid fremdeles en gigant. I følge Wikipedia omsatte firmaet for omkring 80 milliarder norske kroner i 2006, men gikk samme år med et samlet underskudd på omtrent 3,7 milliarder kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen