Kodak med to snertne lommekameraer

Trykk på bildet for å se flere bilder av Kodak EasyShare LS743

Den forrige modellen Kodak lanserte i LS-serien, LS633, hadde 2.2 tommers OLED-skjerm. At Kodak lanserer LS743 og LS753 med vanlig LCD-skjerm kan tyde på at OLED-teknologien enda ikke er god nok. Størrelsen på skjermen har også blitt minket til 1.8 tommer.

Nyvinningene har noe svakere optisk zoom enn tidligere LS-modeller, men zoom-omfanget på 36-100 mm er likevel relativt fornuftig. Lysstyrken har også gått noe ned; største blender på vidvinkel er F3.0, på vidvinkel F4.9.

En spennende nyhet på kameraene er videomodusen, som for første gang på et digitalkamera støtter VGA-oppløsning og MPEG-4 kompresjon. Dessverre er antall bilder per sekund begrenset til 13 i full oppløsning, så videoen vil trolig oppleves som litt "hakkete".

Kameraene er utstyrt med henholdsvis 16 og 32 MB internt minne, men man kan også utvide minnet med SD og MMC minnekort.

Trykk på bildet for å se flere bilder av Kodak EasyShare LS743

Dette er kodaks minste kameraer til nå, og kameraene er tilsynelatende flott bygget i aluminium.

LS743 kommer på markedet i april til en veiledende pris på kroner 3999.

LS754 kommer på markedet i juni, pris foreløpig ukjent.

Pressemelding følger under.

Pressemelding

I dag lanserer Kodak to nye digitalkameraer, KODAK EASYSHARE LS743 og LS753, som fortreffelig kombinerer et kompakt aluminiumsdesign med profesjonell fototeknikk. Ettersom kameraene ikke er større enn en mobiltelefon, sørger Kodak for at brukeren kan forevige alle tenkelige opplevelser – som for eksempel en nydelig strand, en spektakulær naturopplevelse eller en festlig bytur med venner. De nye digitalkameraene burde derfor snart være fast inventar i lommen eller i vesken.

Trykk på bildet for å se flere bilder av Kodak EasyShare LS753

KODAK EASYSHARE LS743 og LS753 er utstyrt med utallige tekniske, men letthåndterlige funksjoner som for eksempel TV-oppløsning (VGA) video opptak og avspillings muligheter, flernivå lyd og den unike røde Share knappen som gjør det lett for brukeren å lagre bildene i kameraets digitale fotoalbum. Brukeren kan deretter raskt velge hvilke bilder som skal printes, overføres til PC eller sendes med e-post. Disse funksjonene utføres så snart kameraet plasseres i den prisbelønnede KODAK EASYSHARE printerdock 6000.

Kameraenes profesjonelle SCHNEIDER-KREUZNACH C-VARIOGON 2.8X optiske zoom linse og KODAKs Color Science billedbehandlingschip sikrer fotografen en utmerket billedkvalitet med naturtro fargegjengivelse og skarpe bilder.

EASYSHARE konseptet gjør det enkelt og moro for den kresne fotografen å dele sine opplevelser med andre. Bildene kan sees direkte på den 1,8 tommer store LCD-skjermen, på PC eller i form av print, som kan skrives ut øyeblikkelig på KODAK EASYSHARE printerdock 6000.

KODAK EASYSHARE LS743 har 4-megapixel oppløsning og 16 MB intern hukommelse. Det tillater brukeren å fremkalle helt opp til 50x76 cm.

KODAK EASYSHARE LS753 tar steget lengre ved at kameraet har 5-megapixel og 32 MB intern hukommelse.

“Inntil i dag har folk måtte velge mellom et kompakt design eller en ekstraordinær billedkvalitet når de skulle kjøpe et digitalkamera, men det er ikke lenger nødvendig! Med KODAK EASYSHARE LS743 og LS753 leverer vi ikke bare et lekkert, kompakt design og en fantastisk billedkvalitet, men også en forbedring av vårt brukervennlige konsept. Vi kan derfor snart vente å se de små og smarte modellene overalt - på stranden, i konserthaller, på kafeer osv.”, sier Henrik Wind Jantzen, Sales Manager, Kodak Digital & Applied Imaging.

KODAK EASYSHARE LS743 vil allerede være i butikkene, i begynnelsen av april 2004 til en veiledende utsalgspris på kr. 3.999,- mens KODAK EASYSHARE LS753 kommer på markedet i begynnelsen av juni 2004.

Kodaks prisbelønnende EASYSHARE konsept består, foruten kameraer, av diverse software, docking- og printstasjoner, inkjet papir og tilbehør, noe som gjør digital fotografering enkelt å organisere og dele - og alltid i høy og profesjonell kvalitet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen