Kodak i patentkrig

Kodak i patentkrig

Kodak i patentkrig

Mener Fujifilm og Samsung stjeler teknologi til over én milliard kroner.

Kodak har saksøkt Samsung og Fujifilm for urettmessig bruk av patentert teknologi. Det vaklende Kodak går nå i strupen på de de to selskapene, og sier at de snylter på teknologi som Kodak har brukt over én milliard kroner på å utvikle.

I sin pressemelding sier Kodak at de flere ganger har forsøkt å komme i snakk med selskapene for å få de til å betale for bruken, men dette har vært uten hell. Derfor tar de nå skrittet ut og saksøker. Flere spør seg om dette kun er et forsøk på å skaffe penger fra Kodaks side da de tidligere i dag søkte om konkursbeskyttelse, men Kodak har lagt ved en liste over patenter som de mener blir krenket av Fujifilm og Samsungs bruk. Til slutt i artikkelen kan du lese listene i sin helhet.

Kodak mener Fujifilm og Samsung urettmessig har tatt i bruk deres teknologi.
Kodak mener Fujifilm og Samsung urettmessig har tatt i bruk deres teknologi.

Som om ikke dette skulle være nok, saksøkte Fujifilm Kodak i oktober 2011 for akkurat det samme - ulovlig bruk av patentert teknologi. Kodak på sin side mener dette bare var et forsøk på å avlede oppmerksomheten fra det faktum at Fujifilm brukte Kodaks teknologi.

Mer enn 30 teknologiprodusenter rundt om i verden bruker i dag lisensiert Kodak-teknologi, blant annet LG, Motorola, Samsung og Nokia, hvor opphavsrettighetspenger går tilbake til selskapet.

Søksmål relatert til patentrettigheter tar ofte lang tid å løse i rettssystemene, og ender ofte med forlik. Man kan dermed spørre seg om Kodak, dersom de har en god sak, eksisterer lenge nok til å vinne?

Saken mot Fujifilm:
U.S. Patent No. 5,493,335 (“Single Sensor Color Camera With User Selectable Image Record Size”)
U.S. Patent No. 6,292,218 (“Electronic Camera For Initiating Capture of Still Images While Previewing Motion Images”)
U.S. Patent No. 6,573,927 (“Electronic Still Camera For Capturing Digital Image and Creating a Print Order”)
U.S. Patent No. 6,441,854 (“Electronic Camera With Quick Review of Last Captured Image”)
U.S. Patent No. 5,164,831 ( “Electronic Still Camera Providing Multi-Format Storage of Full and Reduced Resolution Images”)

Saken mot Samsung:
U.S. Patent No. 6,292,218 – “Electronic Camera For Initiating Capture of Still Images While Previewing Motion Images”
U.S. Patent No. 7,210,161 – “Automatically Transmitting Images from an Electronic Camera to a Service Provider Using a Network Configuration File”
U.S. Patent No. 7,742,084 – “Network Configuration File for Automatically Transmitting Images from an Electronic Still Camera”
U.S. Patent No. 7,453,605 – “Capturing Digital Images to be Transferred to an E-Mail Address”
U.S. Patent No. 7,936,391 – “Digital Camera with Communications Interface for Selectively Transmitting Images over a Cellular Phone Network and a Wireless LAN Network to a Destination”

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen