Test

Kodak DX4330 vs. Olympus Camedia C-300

Se flere produktbilder i galleriet.
Kodak DX4330 og Olympus Camedia C-300 hører begge til 3 Megapikslersklassen. 3 Megapiksler er nok for de fleste, noe man kan lese mer om i oppløsningsanbefalingen vår.

En viktig forskjell mellom kameraene er at bildene fra Olympus-kameraet er optimalisert for bilder på skjerm, mens Kodak-kameraet har bilder optimalisert for papirbilder. Det går imidlertid an å ta bilder i det såkalte 3:2-formatet med Olympus-kameraet også, men da får man lavere oppløsning (2.6 Megapiksler). Til vanlig har Olympus-kameraet 2.95 Megapiksler, mens Kodak-kameraet har 3.02 Megapiksler.

Se flere produktbilder i galleriet.

Olympus-kameraet har 2.8x optisk zoom, tilsvarende 36-100 mm. Kodak har 3x optisk zoom, tilsvarende 38-114 mm. Selv om Kodak har et litt større zoom-område enn Olympus er det ikke noen selvfølge at Kodaks zoom er bedre. Det er viktig at vidvinkelen er størst mulig, og her vinner Olympus - selv om også dette kameraet med fordel kunne hatt større vidvinkel.

Kameraene virker på mange måter ganske like. Men hvilket er best i praktisk bruk? Og hvilket kamera har best bildekvalitet? Det skal du få svar på straks...

Utseende og byggekvalitet

Begge kameraene er ganske like av utseende. De er laget i sølvglinsende plast, og størrelsen er temmelig lik. Personlig synes jeg at Kodak-kameraet ser mindre gammeldags ut, men dette har også et mindre praktisk objektivdeksel.

Begge kameraene virker forsåvidt solid bygget, tatt i betraktning at det er temmelig rimelige kameraer det er snakk om her.

Zoomen til Olympus C-300 er presis, men dessverre bråker og skrangler den når det zoomes inn og ut.

Kameraene er normalt store, og kan gå inn i mange bukselommer. Skal man ha enda mindre kameraer vil dette gå ut over pris eller funksjonalitet.

Olympus Camedia C-300Zoom

Kodak EasyShare DX4330

Olympus Camedia C-300Zoom   Les mer »

Kodak EasyShare DX4330   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen