Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Piotr Adamowicz/Shutterstock.com, Kodak)

Kodak kaster seg inn i mobilmarkedet

Den aldrenden fotogiganten vil erobre et nytt territorium.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Kodak hadde en gang en ledende posisjon innen fotosegmentet som tidligere dominerende produsent av film til fotografiapparater. De siste årene har selskapet imidlertid hatt store vanskeligheter med å holde hodet over vannet økonomisk, og har blant annet måttet stenge fabrikker, ta opp store lån og i det hele tatt vært nær konkurs.

Som en konsekvens har selskapet blitt tvunget til å skifte fokus og differensiere produktene sine, og nå har denne strategien gitt et utfall som kanskje var uventet for mange. I en pressemelding kunngjør Kodak at de skal kaste seg inn i mobilmarkedet, av alle ting.

Toppmodeller med høy brukervennlighet

I samarbeid med Bullitt Group, som blant annet produserer de robuste Caterpillar-telefonene, skal Kodak nemlig lansere en serie Android-baserte mobiltelefoner og nettbrett. Den første modellen skal slippes i forbindelse med elektronikkmessen CES i begynnelsen av januar neste år.

De tekniske detaljene foreligger naturlig nok ikke ennå. Ifølge pressemeldingen skal det imidlertid dreie seg om ganske påkostede modeller som skal være vesentlig mer brukervennlige enn andre mobile enheter i de øvre segmentene. I tillegg skal det visstnok legges tung vekt på design og estetisk appell, men uten at dette utdypes videre.

Med tanke på at Kodak er involvert kommer det nok heller ikke som en overraskelse at de kommende mobiltelefonene og nettbrettene også vil ha et stort fokus på fotofunksjonalitet og bildebehandling. Produktene skal i så måte leveres med skreddersydde fotograferings- og redigeringsløsninger som Kodak bedyrer holder høy kvalitet.

Skal gjøre bilderelaterte aktiviteter enkle og kjappe

Et annet område Kodak håper de nye produktene vil skille seg fra konkurrentene på er at de skal gjøre det ekstra enkelt å både dele bilder med andre, samt å skrive ut bilder. Meningen er at både fotografering, redigering, deling, lagring og skriving av bildene er noe som skal kunne gjøres i en fei.

Den første modellen som skal lanseres blir altså en mobiltelefon som skal vises frem på CES-messen, og siden vil det komme nye kunngjøringer i løpet av andre halvdel av 2015. Disse vil blant annet inkludere en 4G-mobil, et kamera og et nettbrett. CES går av stabelen den 6. januar, så det er altå ikke lenge til vi får se hva Kodak har i ermet.

Kodak hadde stor innflytelse på fotoindustrien: På hvilken måte kan du se i denne dokumentaren »

 (Via The Next Web)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen