Kodak kan havne i nytt søksmål

Kodak kan havne i nytt søksmål

Men Apple saksøker ikke før de får lov.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Apple planlegger å saksøke Kodak, men velger å spørre retten om lov i New York først, melder Bloomberg. Det planlagte søksmålet føyer seg inn i en lang rekke av søksmål på kryss og tvers mellom selskaper den siste tiden. Trenden har vært at et søksmål genenerer et motsøksmål, og dette virker som en evig kamp mellom produsentene.

For litt over en måned siden saksøkte det legendariske filmselskapet Apple, etter at Kodaks bildeteknologi skal være tatt i bruk i de populære modellene iPad, iPhone og iPod Touch. Nå melder Bloomberg at Kodak kan få smake sin egen medisin, dersom Apple får lov til å saksøke selskapet. Apple trenger ikke rettens tillatelse, men velger å trå forsiktig. En av grunnene kan være at selskapet velger å posisjonere seg i forkant av Kodaks eventuelle konkursbo, da sistnevnte har søkt om konkursbeskyttelse og nå er inne i en periode som best kan beskrives som vinn eller forsvinn.

Kodak har i flere år gravd seg ned i dyp gjeld, og et av forsøkene på å skape balanse i regnskapet kan ha vært å saksøke flere selskaper for brudd på patentlovgivning. Selskapet har solgt unna et hav med patenter tidligere, men de skal ha en portefølje på over 1.100 patenter som fortsatt er i selskapet.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen