Kodak gir ikke opp

Kodak gir ikke opp

Selger patenter og saksøker Apple igjen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den gamle fotokjempen Kodak fortsetter sin kamp for å overleve på konkursens rand. For tre måneder siden søkte selskapet om konkursbeskyttelse, og nå jobber Kodak med å bygge seg opp igjen ved å selge store deler av sine patenter. Det er imidlertid ikke første gang Kodak selger unna arvesølvet sitt for å overleve, de har flere ganger solgt unna verdifulle patenter uten at dette har snudd den negative trenden.

Les også: Kodak selger arvesølvet

Det er imidlertid én konkurrent Kodak prøver å stoppe når de nå legger ut patenter for salg. Kodak og Apple har lenge vært i bitter strid, og har ved en rekke anledninger saksøkt hverandre for bruk av ulike patenter.

Denne gangen er det Kodak som saksøker Apple for ti patenter som omhandler teknologi for bildevisning på en LCD-skjerm ved fotografering, med andre ord patenter som finnes i alle moderne kameraer i dag. Apple mener imidlertid at de har rettighetene til denne typen teknologi, som ble utviklet mens Kodak og Apple samarbeidet på 1990-tallet.

Les også: Kodak får 6 måneder på å snu den negative trenden

Kodak saksøker derfor Apple for at de ikke skal kunne hindre det konkurstruede selskapet i å selge en portifølge bestående av omtrent 700 patenter. Disse patentene er Kodak avhengig av å få solgt for å innfri betingelsene de fikk i forbindelse med et lån på 950 millioner dollar. Dette lånet var en del av avtalen da selskapet søkte om konkursbeskyttelse. Patentene de nå ønsker å selge har generert lisensinntekter på nærmere 3 milliarder dollar siden 2001, så det er relativt lukrative patenter som selskapet ønsker å få solgt for å få inn kapital.

Les også: Kodak kan havne i nytt søksmål

Kodak påstår at Apple er den største brukeren av deres patenter, og dermed også en naturlig kjøper av disse patentene når de nå blir lagt ut for salg. De mener også at Apple prøver å hale ut tiden, slik at de kan få kjøpt disse patentene til en lavere verdi enn hva Kodak trenger for å overleve.

Hvordan saken utvikler seg, blir spennende å se. Mange har spådd Kodaks død de siste årene, men selskapet har så langt klart å styre unna konkurs. Det ser også ut som om Kodak er i ferd med å snu nedgangen. For et par uker siden sendte selskapet ut en pressemelding hvor de kunne vise til et bedre driftsresultat og positive tall. Kanskje klarer den gamle fotogiganten å snu den negative trenden allikevel.

Les også: Bunnen er ennå ikke nådd for Kodak

Les også: Kodak vinner rettstvist med Apple

Kilder:
www.reuters.com
www.e24.no
www.kodak.com

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen