Kobo Aura One.
Kobo Aura One. (Bilde: Kobo)

Kobos nye lesebrett er både stort og vanntett

Den ultimate Kindle-konkurrenten.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Kindle er på mange måter blitt nærmest synonymt med lesebrett, eller e-boklesere som det også kalles, men det finnes såvisst konkurrenter. Én av dem heter Kobo, som nå har lansert et nytt brett for de som synes dagens modeller blir for små.

Kobos nye nettbrett heter Aura One og har en størrelse på hele 7,8 tommer. Oppløsningen er skrudd opp til 1872 x 1404 piksler, som gir 300 punkter per tomme, samme pikseltetthet som for eksempel 6-tommeren Kindle Oasis.

Skikkelig vanntett

I tillegg til størrelsen har Aura One også den spesielle egenskapen at e-bokleseren møter kravene til den såkalte IPX8-sertifiseringen, som i praksis betyr at produktet overlever i to meters vann i opptil én time. Dermed skulle du kunne bruke det på stranden eller i badekaret med god samvittighet.

Kobo Aura One.
Kobo Aura One. Foto: Kobo

Ellers har Kobo bygget inn en mer avansert lysløsning kalt ComfortLight Pro, som reduserer utslippet av blått lys for bedre øye-komfort, og som gir deg den optimale lysstyrken basert på hvilken tid på døgnet det er. Du kan også fritt velge lysinnstilling manuelt.

1800 kroner i USA

På den amerikanske Kobo-siden er Aura One lagt ut med en pris på 229 dollar, cirka 1800 kroner, og er tilgjengelig for forhåndsbestilling den 30. august. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Kobo-lesebrettene er ikke veldig utbredt i Norge, og selskapet har heller ikke formelt etablert seg i Norge, men produktene er blant annet tilgjengelige via flere norske nettbutikker.

Amazons billigste e-bokleser fikk en oppgradering i sommer: Nå er brettet både lettere, tynnere og bedre » 

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen