Knuser alle rekorder

Mobilteknologien blir tilgjengelig for stadig flere mennesker, og i går nådde vi enda en magisk grense. I går nådde det offisielle antallet mobiltelefonbrukere to milliarder.

Det er analysebyrået Wireless Intelligence, som drives av GSM Association, som har gjort beregningene.

Til sammenligning er det kun halvparten så mange brukere av fasttelefon her i verden.

Den forrige milepælen ble nådd i 2002, da antallet mobilbrukere på verdensbasis tippet over én milliard.

Informa Telecoms & Media anslår at bare i år vil 380 millioner mennesker tegne nytt mobilabonnement. Analysebyrået peker på flere grunner til den voldsomme økningen. At vi i år kommer til å få 380 millioner nye mobilbrukere skyldes blant annet at stadig flere skaffer seg mer enn ett mobilabonnement.

De høye etableringsprisene som har preget bransjen, har også vært en innvirkende årsak til at mange har ventet med å bli mobilbrukere. Dette gjelder spesielt i land som Mexico og Nigeria, hvor folk tidligere ikke har hatt råd til å betale summen det tidligere har kostet å tegne abonnement.

I tillegg har operatørenes hyppige gratis- og rabattkampanjer overbevist mange om fordelene ved å ha mobiltelefon. Billigere mobiltelefoner og bedre dekning gjør også at flere kommer til å eie en mobiltelefon i løpet av de kommende årene.

Informa spår i følge Computing at markedet vil kjølne litt etter 2006, når markedet i land som Russland har roet seg. Selv om markedet antakelig kommer til å stabilisere seg, spår Informa at kurven for mobilselskapene kommer til å være positiv i mange år fremover.

(Kilder: Mobil, Computing)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen