Knøttsmå HD-kameraer med 35,7 mm vidvinkel

Toppmodellen, HS60.
Toppmodellen, HS60.

HD-teknologien har satt ny fart i markedet for videokameraer, og på Panasonics europeiske hovedkvarter like utenfor Frankfurt, fikk Akam sniktitte på noen av modellene som skal sikre Panasonic andeler av dette markedet.

Panasonic utvider i første omgang familien med tre nye 1MOS HD-videokameraer, HDC-SD60, HDC-TM60 og HDC-HS60 – alle med 35,7 mm vidvinkel, 35x intelligent zoom og 2,7-tommers LCD berøringsskjerm.

Ultrakompakt størrelse til tross, de tre modellene har 25x optisk zoom. En Intelligent Zoom, med basis i en nyutviklet Intelligent Resolution-teknologi, skal imidlertid gjøre det mulig å fange skarpe og klare bilder selv ved bruk av 35x tele.

De nye HD-kameraene er utstyr med såkalt Power OIS (Optisk bildestabilisator) som skal sørge for skarpe bilder, selv med en ustø hånd. Ifølge Panasonic er stabilisatoren fem ganger kraftigere enn ”vanlige” stabilisatorer. Med Active-innstilingen skal kunne gå mens man filmer - uten at det rammer kvaliteten på opptaket.

Kontakter og tilkoblinger er skjult bak skjermen.
Kontakter og tilkoblinger er skjult bak skjermen.

Støydempingen skal også være betydelig forbedret. Panasonics Wind Noise Canceller er en forbedring av den eldre Wind Cut-funksjonen. Godbiten er at støydempingen nå skal makte å fjerne lavfrekvent støy, som for eksempel vind, men samtidig beholde støy man ønsker på opptaket, som eksempelvis menneskestemmer.

Ansikstgjenkjenning og Smile Shot-funksjon finnes også på smørbrødlisten til 1MOS-familien. Sporer kameraet et smil mens du filmer tar det automatisk et stillbilde av det smilende ansiktet.

Intelligent Resolution-teknologien gjør at alle de tre kameraene kan ta 5 megapikslers stillbilder.

Stjernen i 1MOS-familien er hybriden HS60 som kan ta opp både på SD-kort og på 120 GB fastminne. Den interne lagringsenheten skal greie 51 timer med opptak.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen