Knøttliten datamaskin krysser Atlanteren alene
Teknofil
(Bilde: FishPi)

Knøttliten datamaskin krysser Atlanteren alene

FishPi stoler på mini-PC og solenergi.

Raspberry Pi er en liten datamaskin som koster under 200 kroner. Den Linux-baserte PC-en er hovedsakelig ment for å tilby barn i utviklingsland kunnskaper om datamaskiner og IT, men en hel dataverden med godt voksne mennesker har kastet seg entusiastisk over det lille knøttet.

En av disse personene er Greg Holloway, og han har bestemt seg for å la sitt eksemplar av Raspberry Pi dra til sjøs. I prosjektet FishPi skal den lille datamaskinen nemlig ferdes over Atlanterhavet, og må guide en bitteliten båt alene gjennom farvannet. Ingen hjelp utenfra, med andre ord.

Solkraft

Båten vil bli drevet av et solcellepanel på 130 watt, og dette gir strøm til både PC-en, det elektriske roret og en propell. En GPS er koblet til Raspberry Pi-maskinen for å holde fartøyet på rett kurs, mens et webcam skal dokumentere hele eventyret fra start til slutt.

Før avreise har Holloway lagd en testmodell på cirka 51 centimeter som skal vise at det hele faktisk er mulig. Skroget er tatt fra en radiostyrt båt, og den sårbare elektronikken blir beskyttet mot vann og fuktighet av et større plastdeksel.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

En konkret avreisedato er ennå ikke annonsert, men Holloway håper uansett å lage pakkesett slik at elever og entusiaster lett kan mekke sine egne autonome fartøy en gang i fremtiden.

(Kilder: FishPi, Raspberry Pi)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen