Knøttlite sjarmtroll fra Samsung

Samsung lanserer nå et nytt systemkamera - NX100. Den nye modellen kombinerer fordelene fra speilrefleks sammen med størrelsen til kompaktkameraer. Resultatet er en liten reisekamerat som gir deg topp bildekvalitet.

Ulv i fåreklær
Det nye systemkameraet fra Samsung er lite og kompakt, og veier kun 340 gram inkludert optikk og batteri. Målene på kamerahuset er 120 x 71 x 34,5 millimeter (B x H X D).

Den nye modellen fra Samsung har mye av de samme tekniske spesifikasjonene som sin storebror NX10. De bruker begge den samme bildebrikken (APS-C), som også benyttes i en rekke speilrefleksmodeller.
 

Bildene du tar får en oppløsning på maksimalt 14,6 megapiksler. Du kan også gjøre videoopptak i 1280 x 720 punkter, med 30 bilder per sekund. Denne filmoppløsningen støttes av de aller fleste flatskjermer som finnes rundt i de norske hjem. Stillbildene kan lagres i blant annet formatene RAW og JPEG. Filmklippene blir lagret i h.264-format.

NX100 leveres med en tre tommer stor AMOLED-skjerm og kameraet har både USB 2.0- og HDMI-utgang for tilkobling til for eksempel PC eller TV.

Ny optikk
I tillegg til å være lite og snertent har NX100 også fått god optikk. Blenderåpningen på den nye optikken er F3,5-5,6, noe som er likt kitobjektiver som medfølger speilreflekskamraer. Ergo har du en lysstyrke du kan bruke i de fleste situasjoner. Brennvidden på objektivet er 20-50millimeter.

En ny funksjon er også muligheten til å justere blant annet ISO, blender, lukkertid, eksponeringskompensasjon og hvitbalanse direkte via fokusringen på optikken. Det eneste du trenger å gjøre er å trykke inn en knapp på siden av objektivet.

Det nye NX100-kameraet blir tilgjengelig i oktober og får en veiledende pris på 5 300 kroner.

Her kan du lese vår test av storebror Samsung NX10.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen