Knøttemaskinen Raspberry Pi har nådd ny milepæl
(Bilde: Gijsbert Peijs / Flickr)

Knøttemaskinen Raspberry Pi har nådd ny milepæl

Salgstempoet har overgått alle forventninger.

Minidatamaskinen Raspberry Pi er for lengst blitt et yndet verktøy for selvbyggere og modde-entusiaster verden over, og har gitt opphav til et mylder av kreative prosjekter, som håndholdte spillmaskiner, mini-Macintosh og spionmaskiner.

Den kredittkortstore maskinen ble lansert i februar i fjor, og forrige måned kunne produsenten The Raspberry Pi Foundation konstatere at den magiske grensen på én million britiskproduserte enheter var brutt.

To millioner solgte

Nå melder produsenten om en enda viktigere milepæl. På hjemmesiden sin skriver stiftelsen nemlig at den fleksible knøttemaskinen har solgt i to millioner eksemplarer på verdensbasis.

En boks fra den opprinnelige Raspberry Pi-ladningen på 2000 enheter.
En boks fra den opprinnelige Raspberry Pi-ladningen på 2000 enheter.Foto: The Raspberry Pi Foundation

Stiftelsen hadde ikke regnet med å nå dette tallet før et stykke utover på nyåret, siden det tok cirka ett år å selge én million Raspberry Pi-maskiner.

Salget har imidlertid akselerert i løpet av 2013, noe som altså bød på en svært positiv overraskelse for den britiske produsenten. Nå ønsker de å rette en takk til fansen.

Undervurderte etterspørselen

– Vi trodde aldri vi ville komme dit vi er i dag da vi startet denne ferden. Dette er på grunn av dere, vårt fantastiske kundefellesskap, og vi er veldig heldige som har dere. Takk!, skrev The Raspberry Pi Foundation på hjemmesiden.

Raspberry Pi hadde en ganske sped begynnelse og ble opprinnelig produsert i Kina i et antall på kun 2000, som grunnleggeren Eben Upton og kona Liz selv transporterte til et par distributører i Storbritannia.

Som ZDNet tidligere rapporterte regnet Upton med å selge maksimalt 10 000 Raspberry Pi-maskiner i første omgang, men allerede på lanseringsdagen lå antall bestillinger på over 100 000.

Det dukker stadig opp nye Raspberry Pi-prosjekter:
Nå har en 23-åring laget et nytt OS til maskinen »

Kunne du tenke deg en slik minimaskin?
Finn beste pris på Raspberry Pi Model B i Prisguiden »

(Kilde: The Raspberry Pi Foundation, via ZDNet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen