Knøttekabinett blir finansiert av folket
(Bilde: NCASE)

Knøttekabinett blir finansiert av folket

Forumentusiaster lager «det perfekte kabinettet».

NCASE Design er navnet på et par kabinettentusiaster fra maskinvareforumet [H]ardForum. De mente dagens Mini-ITX-formfaktor har lidd under en mangel på små kabinetter designet for høy ytelse, og bestemte seg for å gjøre noe med akkurat dét.

Resultatet er en kampanje for folkefinansiering av kabinettmodellen NCASE M1, og kampanjen er allerede en heidundrende suksess – til tross for at det er over to uker igjen til den stenger.

Smått, solid og lekkert

På folkefinansierings-siden IndieGoGo har de to entusiastene beskrevet sin motivasjon for å bygge kabinettet, som vi forresten synes ser direkte griselekkert ut. Utgangspunktet var rett og slett å bygge et kabinett de selv kunne tenkt seg å kjøpe.

– Vi deler også en misnøye mot overdreven bruk av plastikk, middelmådig estetikk, oppblåste kabinett-dimensjoner og manglende støtte for vannkjøling, som mange Mini-ITX-kabinetter har til felles, forteller de.

Med dette i tankene har de gått frem og designet et kompakt kabinett, først og fremst i metall, med god intern plass til det meste du skulle trenge.

Imponerende romslig

Selv om NCASE M1, når det er ferdig, bare skal måle rundt 24 x 16 x 33 centimeter, skal du visst få plass til et skikkelig monster på innsiden. På kampanjesiden oppgis det blant annet å ha støtte for 32-centimeters skjermkort.

Det betyr at selv det kolossale Asus ROG Ares II bør få god plass – og siden utviklerne svarer tentativt «ja» på spørsmålet om kabinettet vil støtte to lukkede vannkjølingssett, som Corsair H100i, burde det gå greit å få på plass vannkjølingen til dette kortet også.

Innvendig vil det også være plass til en prosessorkjøler på opptil 10,5 cm, og en strømforsyning i SFX- eller ATX-standard, mens lengden på skjermkortet vil begrense størrelsen på denne en del. På baksiden vil det være tre ekspansjonsspor, i tillegg til en rekke åpninger for ekstern vannkjøling.

Fokus på kjøling

Et entusiast-utviklet kabinett vil nødvendigvis ha en drøss vifteplasser, i tillegg til støtte for enten 120 mm eller 240 mm radiatorer. To 120 mm-vifeplasser i siden og bunnen, samt et par 80/92 mm-vifteplasser i bunn og front, burde gjøre sitt for luftgjennomstrømmingen.

Alt dette har åpenbart falt i smak i entusiastmiljøene verden rundt, og kampanjen har som sagt vært en stor suksess. Målet var nemlig bare å samle inn 3000 dollar innen 15. mars, men med over to uker igjen, står tallet for mottatt støtte i skrivende stund på 7251 dollar.

Det betyr at utviklerne vil få bestilt sine prototyper, som produsenten Lian Li skal stå for, med god margin. Som de skriver på kampanjesiden vil de med mer penger også få testet flere maskinvareoppsett, og dermed lage et produkt med enda bedre egenskaper.

Siktemålet for en utsalgspris på kabinettet, når alt er ferdig testet og bestemt, er satt til mellom 160 og 200 dollar.

Med et bittelite kabinett er det enkelt å gjøre TV-en til det perfekte underholdningssenteret:
Vi viser deg hvordan»

Du kan se mer, og om du vil spytte inn penger selv, på kampjesiden på IndieGoGo.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen