Knipser julebilder med mobilen

Knipser julebilder med mobilen

Svært mange benytter julen og alle julens sammenkomster til å knipse bilder av venner, kjente og kjære. En ny undersøkelse utført av InFact AS for Sony Ericsson viser at nesten halvparten av alle nordmenn som tok bilder i julen brukte mobilen som kamera.

Sony Ericsson tror ifølge en pressemelding på en sterk vekst for kameramobiler, og forteller at de har hatt stor suksess med folkefavoritten og bestselgeren K800i som vant flere priser på Mobilgalla 2006.

Nå lover selskapet at de vil ta en større del av digitalkameramarkedet med det etablerte Cyber-shot-merket.

Mobile julebilder
Særlig i julen har nordmenn vært flittige knipsere av mobilbilder. Nærmere 45 prosent av alle som tok bilder i julen brukte mobilkamera. Blant ungdom var bruken høyere, og 65 prosent av de mellom 18 og 24 år som tok bilder i julen brukte mobilen.

– Dette viser en relativt høy bruk av mobilkameraer i en periode hvor nordmenn tradisjonelt tar mange familie- og feriebilder. Dette til tross for at mobiltelefoner med kvalitet og funksjonalitet på linje med vanlige digitalkameraer fortsatt er et relativt nytt fenomen. Samtidig venter vi at utviklingen og spredningen av slik teknologi vil videreutvikle seg raskt, og dette utgjør et voksende markedspotensial for mobilprodusentene i tiden fremover, sier National Account Manager Erik Sandsmark i Sony Ericsson i Norge i en pressemelding.

Han ser åpenbare fordeler ved å ha en dings som tar seg av flere behov.

- Fordelene ved å integrere flere funksjoner i en og samme digitale enhet er åpenbar, og mobilen har vi alle med oss uansett. I fremtiden blir det stadig mindre hensiktmessig å bære rundt på både kamera og mobiltelefon og vi tror stadig flere vil droppe digitalkameraet etter hvert som det kommer flere mobiltelefoner med høy kamerakvalitet, sier Sandsmark.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen