Knips og kjøp med Gule Sider

Eniro, som står bak Gule Sider, lanserer nå en "aldri så liten verdensnyhet", ifølge pressemeldingen deres. Det dreier seg om en ny utgave av iPhone-appen som nå har fått støtte for produktsøk, men det unike er at du kan ta bilde av et produkt og få frem butikkene som selger det på mobilskjermen.

- Å bruke bilder som hjelp i en kjøpssituasjon og koble det med en database som Gule Sider er unikt og faktisk en liten verdensnyhet. Mange store aktører jobber på spreng med tilsvarende funksjonalitet, og det er veldig morsom at vi i lille Norge kan være først ute med dette, sier Tommi Larsen, ansvarlig for mobilutvikling i Eniro.

Det blir riktignok ganske likt som Google Goggles, der du også kan ta bilder av produkter og søke frem butikker som selger dem på nettet.

Gule Siders søkemotor skal ifølge Eniro sile ut irrellevante treff slik at du raskere får oversikt over hvilke butikker som selger nøyaktig det produktet du er ute etter.

- Har du lyst på samme bukse som venninnen din eller ønsker deg samme type sko som kollegaen din kjøpte sist han var i USA, kan du bare ta bilde av produktet med mobilen så vil Gule Sider-applikasjonen finne ut hvor produktet kan kjøpes, hevder Larsen.

Også til Android?
Bildesøk via Gule Sider-appen er foreløpig baer tilgjengelig for iPhone. Vi spurte Tommi Larsen om det var aktuelt å lansere det samme på Android eller andre mobile plattformer også.

- Produktsøk er tilgjengelige i alle våre mobilprodukter, iPhone, Android og Mobilt internett. Når det gjelder funksjonen bildesøk så tester vi dette først ut på iPhone. Ser vi at dette blir en populær funksjon så ruller vi den ut på Android også. Sannsynligvis så tar vi beslutning om dette innen 2 til 3 uker, sier Larsen til Mobilen.no.

Gule Sider er gratis tilgjengelig i App Store

Les også: - iPhone 5 blir superrask

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen