Knips frem den billigste

Til tross for at mange av oss er prisbevisste når vi handler alt fra klær til matvarer, er det ikke alltid like enkelt å finne ut hvilke butikker som til en hver tid opererer med de laveste prisene på varene du vil kjøpe.

Dette problemet kan bli en saga blott med Microsofts nye Photo2Search-prosjekt. Tanken bak prosjektet er en teknologi som lar deg sjekke prisen på en vare simpelthen ved å ta bilde av den med mobiltelefonen.

Når du ser en vare i en butikk og vil vite hvor du kan få den til lavest pris, tar du bare frem mobilen og knipser et bilde. Bildet vil så bli sammenlignet opp mot en database som inneholder andre butikkers priser. Deretter får du beste pris opp på skjermen.

I tillegg til enkeltvarer, skal det være mulig å ta bilde av en restaurant med mobiltelefonen, for så å få kommentarer fra andre som har besøkt restauranten.

Sannsynligvis vil Photo2Search kun bli inplementert i Pocket PC-modeller, det vil si smarttelefoner som bruker Windows Mobile som operativsystem.

Xing Xie er prosjektleder for Photo2Search-prosjektet. Han mener Microsofts nye teknologi kan gjøre sjekking av varepriser mye enklere enn dagens metoder.

- Denne teknologien har som mål å løse problemet med å kartlegge et fysisk objekt slik at det blir lesbar i en digital verden. Når du ser en gjenstand i den fysiske verden, vil du ofte søke informasjon om den samme gjenstanden i den digitale verden. Det er i dag mange måter å gjøre dette på. Du kan bruke en strekkode eller RFID. Men å ta et bilde er mye enklere.

I følge Microsofts nettsider er det foreløpig ikke planlagt å implementere Photo2Search i noen spesifikke kommende telefoner.

- Det er fortsatt mye som gjenstår før vi kan overføre dette til mobiltelefoner, sier Xie.

(Kilde: IT-avisen, Microsoft)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen