Knips deg til ny musikk

Kameratelefonen kan bli innholdstilbydernes nye hjertebarn. Nå skal det nemlig bli mulig å bestille både ringetoner og filmtrailere, såvel som rutetider for bussen, ved å sende ett enkelt bilde til leverandøren.

Dette åpner for mange nye annonseringsmetoder. Hvis du for eksempel ser bilde av et CD-omslag i avisen, kan du fotografere dette og sende det til plateselskapets server. Deretter vil du kunne motta en meny der du kan velge mellom alt fra smakebiter på låtene til informasjon om neste konsert, i tillegg til å kunne bestille CD-en i posten.

Tjenesten krever at leverandørens database inneholder en kopi av bildet du sender, du kan altså ikke sende et hvilket som helst foto. Dette er fordi programvaren i serveren skal gjenkjenne konturene i bildet, og sende riktig informasjon tilbake.

Meierier i Europa skal allerede fra nyåret av samarbeide med plateselskaper, og trykke bilder av CD-omslag sammen med nummeret til leverandøren, på melkekartongene sine.

Kun enkle søk
Selv ikke de beste kameratelefonene på markedet i dag tar så høyoppløselige bilder at man kan gjøre avanserte søk på bilder. Bildene sammenlignes derfor kun på form, farger og andre lett gjenkjennelige detaljer. På den positive siden gjør dette at man kan bruke en hvilken som helst kameratelefon uten å bekymre seg for om bildet er detaljert nok.

Dette kan imidlertid endre seg. I USA har både politiet og forsvaret testet ut en håndholdt enhet med kamera, som inneholder en database med bilder av kriminelle. Denne gjenkjenner både tatoeringer, nummerskilt og ansiktstrekk. Enheten er riktignok ikke 100 prosent nøyaktig, men sørger allikevel for at gjerningsmenn blir tatt hver dag.

Spekteret av bruksområder vil øke parallelt med hvor detaljerte bilder man kan ta, på samme måte som man vil få mer relevante treff på en hvilken som helst vanlig søkemotor når man spesifisert flere søkeord.

www.ansiktetditt.com
Det er ikke utenkelig at vi om noen år kan gå rundt som levende hyperlenker. Hvis hjemmesiden din er koblet til en database med bilde av ansiktet ditt, vil hvem som helst kunne gå inn på denne ved å fotografere deg.

Annonsører som fortviler over at drakten til Beckham allerede er fylt opp med reklame ser kanskje lys i enden av tunnelen. Ansiktet er jo enda ledig - foreløpig.

(Kilder: ZDnet, Mobil, Mobot, Neven Vision)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen