Knips bilder med fingrene

Dette kamera-konseptet er så minimalistisk det kan få blitt.

Har du noen gang mimet fotografering ved å late som du tar bilder med et usynlig kamera i hendene dine? Vel, noen har tydeligvis gjort nettopp det og tenkt at det må la seg gjøre å ta bilder slik i virkeligheten også.

Yeon Su Kim har nemlig designet et konseptkamera som festes på tommel og pekefinger. En gummiring med selve optikken plasseres på tommelen, mens en lengre utløserring festes på pekefingeren.

Slik ser det ut, fingerkameraet.
Slik ser det ut, fingerkameraet.

For å knipse bilder, må brukeren så «trykke» ned pekefingeren, på samme måte som man ville trykket inn en utløserknapp på et fysisk kamera. Ved å lage en «kikkert» med hånda, kan man også gjøre videoopptatt med det noe uvanlige kameraet.

Smart silikon

Utløserringen skal være laget av silikon som oppfatter at det blir tøyet, og det er slik kameraet vet at det må knipse et bilde eller gjøre et videopptak når fingeren bøyes.

Bildene overføres via blåtann til en smarttelefon umiddelbart, noe som fjerner behovet for en plasskrevende minneløsning på selve tommelkameraet.

Når og om kameraet kommer i salg, vites ikke. Øvrige spesifikasjoner er heller ikke kjent, men råtassoptikk er det neppe snakk om.

Les også: Dette kameraet er en skikkelig kasteball

(Kilde: Yanko Design)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen