Knekker WPA på 15 minutter

De fleste har fått med seg at WEP-kryptering nesten er ensbetydende med å kjøre ukryptert kommunikasjon med det trådløse aksesspunktet.

Nå risikerer imidlertid WPA å få samme status etter at en sikkerhetsforsker denne uken kommer til å vise hvordan han knekte WPA-krypteringen på cirka 15 minutter.

Erik Tews og Martin Beck fant en måte å knekke TKIP-nøkkelen som brukes i WPA. Dette ble gjort ved å lure WPA-punktet til å sende ut store mengder data samt kombinerte dette med en matematisk teknikk som foreløpig karakteriseres som oppsiktsvekkende. Det var tidligere kjent at TKIP kunne knekkes ved hjelp av "dictionary attack" og en god mengde prosesseringskraft, men dette ble altså ikke benyttet i dette tilfellet.

Gjennombruddet vil bli demonstrert på PacSec i Tokyo denne uken, mens detaljene rundt kryptografien vil bli publisert i et akademisk tidsskrift i løpet av de kommende månedene.

WPA var en mellomløsning som kun var aktuell i et år før WPA2 ble tilgjengelig. Det er mange WPA-produkter som støtter AES-kryptering i stedet for TKIP som nå har et sikkerhetsproblem. De aller fleste produkter som har blitt solgt de siste 4-5 årene støtter WPA2. I tillegg til at AES regnes som en tryggere krypteringsalgoritme i forhold til TKIP er den også mer effektiv for maskinen din. Man kan da regne med å få et raskere og sikrere trådløst nett ved bruk av WPA/WPA2 med AES i forhold til TKIP.

Inntil videre er det WPA2 som er det tryggere alternativet, men man det er faktisk ikke all maskinvare og programvare som har støtte for dette. En siste utvei kan være å kjøre VPN eller gå tilbake til nettverkskabelen og satse på fysisk sikring i eget hus.

(Kilde: ITworld)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen