Knekk nettleseren og vinn 350 000 kr
Teknofil

Knekk nettleseren og vinn 350 000 kr

Det er gode penger å tjene for gode hackere.

Hvis hacking/cracking (det blir jo debatt åkkesom) er din greie, og tilfeldigvis befinner deg på den andre siden av dammen i begynnlsen av mars måned, har du en glimrende anledning til å tjene en god slump penger på interessen din.

Den årlige Pwn2Own-konkurransen går nemlig av stabelen i forbindelse med CanSecWest-konferansen i Canada, og førstepremien er på hele 60 000 amerikanske dollar, noe som ganske nøyaktig tilsvarer 350 000 norske kroner.

Alt du trenger å gjøre er å finne og utnytte svakheter i nettleserne Internet Explorer, Safari, Chrome og Firefox.

Ikke den raskeste, men den beste

I motsetning til tidligere Pwn2Own-konkurranser, hvor premien har gått til den første som lykkes, skal det i år benyttes et poengsystem. Den som sanker flest poeng i løpet av de tre dagene konferansen pågår, vil kunne reise hjem med en velfylt lommebok.

Andre- og tredjepremien er på henholdsvis 30 000 og 15 000 dollar, som også gir deg en anstendig timesbetaling. I tillegg får vinnerne beholde laptopen de har de har brukt under konkurransen.

Mens selv om du ikke skulle være blant de tre beste er det ingen grunn til å dra tomhendt hjem. Google gir nemlig også penger til alle som finner hull i Chrome – 10 000 eller 20 000 dollar per svakhet, avhengig av om det er en ren Chrome-bug eller også innbefatter feil i operativsystemet.

Så for de begavede er det vel bare å bestille billetter. CanSecWest-konferansen går fra 7.-9. mars og avholdes i Vancouver. Fullstendige regler finner du på hjemmesidene.

Kilde: Comon

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen