Knallstart for Kick Light

Knallstart for Kick Light

Lommevennlig studiolys bare noen dollar unna

"Kick Light" er en norskutviklet lommevennlig lyskilde som kan sitte bakpå en iPhone. Det som gjør den spesiell er alle justeringsmulighetene – velg farge, fargetemperatur, styrke og en mengde andre effekter og se hvordan det blir i sanntid. Det siste som mangler før den kan settes i produksjon er en kronerulling – og den er godt på vei mot målet som er 115 000 dollar gjennom Kickstarter. Kun ett døgn etter at den ble presentert på finansieringsplattformen har den allerede nådd den såkalte ”magiske 30%-grensen”.

Nå har de litt over en måned på seg til å samle inn resten av pengene, men all statistikk viser at det vil gå i mål. Over 90% av tidligere prosjekt som har nådd den magiske grensen, har nemlig fått inn de siste 70 prosentene før tiden har rent ut. Policyen til Kickstarter er nemlig slik at selvom det kun mangler det 2-3 dollar på beløpet når finansieringstiden er over, så går alle pengene tilbake til de som satset, og prosjektet får dermed ingenting.

I skrivende stund har 206 støttet prosjektet med 31 280 dollar, hvilket betyr at gjennomsnittet ligger på hele 150 dollar (900 nok), som kanskje ikke er så rart når du får produktet i forskjellige versjoner ettersom hvor mye du bidrar med, dog når, og om det engang kommer ut.

Les også: Ny teknologi kan revolusjonere mobilkameraet

- Hva er Kick Light?
Kick gir deg kontrollen over 120 lysdioder, som totalt utgjørt 40 fargede lyskilder, plassert på et lite brett på størrelse med en smarttelefon. Selv under langvarig bruk blir den ikke varm, på grunn av måten halvleder-dioder fungerer. En av fordelene med Kick er at lyset den avgir er sammenhengende og passer fint til filming, men som også gjør at lysstyrken ikke er like kraftig som hos en vanlig blits. Blant de mer spennende funksjoner er muligheten til å velge lys fra en vilkårlig video – lyset vil med andre ord hele tiden oppdatere seg etter hva som er i video og følgelig kan man etterligne effekter som tordenvær med lynnedslag og det varme flakkende lyset fra en sprakende peis. Se videoen under for mer informasjon:

Kick Light kommer med tilhørende gratis iPhone app, som kommuniserer sammen over trådløst nett. Her kan du styre alle instillinger på avstand, og det kommer også støtte for bruk av flere Kick-enheter samtidig, men det først senere. Her er det med andre ord bare kreativiteten som setter grenser.

Vil du vite mer, ta en tur innom hjemmesiden deres.

Les også: Slik blir fremtidens kamerabrikker

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen