Knallhard Iphone-kritikk

Det er den kjente teknologijournalisten John C. Dvorak som anbefaler Apple å besinne seg.

For selv om nye prognoser viser at Apple vil selge hele fire millioner Iphone-enheter i løpet av året mener Dvorak at Apple ikke vil takle det konkurransepregede mobilmarkedet.

Bare to igjen?

Han mener at flere av de markedene Apple har hatt suksess i har vært såkalte kommende markeder. Mobilmarkedet er på sin side godt etablert og kommet så langt at det er på vei til å konsolidere seg med to sannsynlige vinnere, nemlig Nokia og Motorola.

Nå er det nok ikke bare Apple som vil være uenige i det siste. Både Samsung og Sony Ericsson vil nok ha et ord med i laget på akkurat dette området. Uansett mener han at marginene er så lave at nye aktører ikke kan konkurrere uten å tape store summer.

Dvorak hevder også at Apple har kapret sine andeler med aggressive reklamekampanjer i markeder der bra reklame nesten har vært ikke-eksisterende. Her mener han at mobilmarkedet skiller seg kraftig ut, med enorme reklamekampanjer fra store merkevarer.

Samtidig tror han at mangelen på flere modeller vil skade Apple, med tanke på at mobiltelefoner som regel er ute av moten i løpet av ”tre måneder”.

Kjent kritikk

Apple-tilhenger vil nok med rette kunne ta en del av kritikken fra Dvorak med stoisk ro. Dvorak er nemlig kjent for sine harde angrep på Apple. I 1984 kritiserte han faktisk Apple for å introdusere datamusen.

Når det gjelder Apples Iphone sier nå de siste ryktene om at telefonen kommer til å komme i amerikanske butikker den 11. juni i år. Noen nærmere indikasjon på eksakt dato for norsk eller europeisk lansering er ikke kjent.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen