Klokkertro på SSD

Ytelsestestene og mottakelsen i markedet har ført til at EMC satser stort på SSD. De første produktene som leveres fra selskapet er basert på SSD-enheter med lagringskapasitet på 73 og 146 GB (SLC-brikker).

SLC, eller Single-Level Cell, er en god del raskere enn MLC, som er den vanlige brikken brukt i SSD-enheter og minnekort. Prisen er naturligvis en del høyere, men med tanke på ytelsesforbedringene man oppnår, er det mange som er villige til å betale den ekstra kostnaden allerede i dag.

Høy ytelse

Tester som EMC har utført har vist ytelser som ligger rundt 30 ganger over de høyest ytende 15 000 RPM-diskene (IOPS-tall - IO operasjoner per sekund). I tillegg til det er søketiden langt forbedret i forhold til harddiskene. Uansett last ligger søketiden jevnt godt under 1 ms, mens harddisker øker i takt med lasten.

Mange bedrifter er avhengige av rask tilgangstid og lese-/skriveoperasjoner for at applikasjonene skal gå tilfredsstillende raskt. Om lagringsbehovet ikke er så stort vil man i teorien klare seg med én SSD-enhet, fremfor 15 til 30 15 000 RPM-harddisker, og da er plutselig prisene snudd på hodet.

Prisen jevner seg ut

Ifølge David Donatelli, sjef for lagringsdivisjonen i EMC, vil vi i 2010 se samme prisnivå på SSD som de beste harddiskene (15 000 RPM).

Han har ingen tro på at harddisker vil forsvinne fra markedet med det første, og at SSD sammen med høykapasitets harddisker vil leve side om side i mange år.

Se dagens priser og utvalg av 2,5-tommers SSD-enheter i vår prisguide.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen