TEST: Klokker til mobilen
Test

Klokker til mobilen

Motorola DJ Headsett S805 er et headsett for deg som vil bruke mobiltelefonen som musikkspiller og kjøre lyden trådløst til øreklokkene. Settet støtter A2DP, som er standarden for overføring av stereolyd over bluetooth. Du kan bruke hodetelefonene sammen med eldre blåtann-mobiler også, men da med en langt dårligere lydkvalitet.

På hodesettets ene klokke finner vi en spill/pause/stoppknapp, mens vi på den andre klokken finner knappen med det nevnte telefonrøret. Ytterst på begge klokker er en fjærbelastet gummiert ring som kan dreies noen centimeter i hver retning. Den ene styrer volum, den andre spoler frem eller tilbake i musikklisten. 

Skjult mikrofon
I forkant av høyre klokke er fem små hull. Bak disse ligger mikrofonen som gjør det mulig å snakke i telefonen uten å måtte plukke den frem. DSP (Digital Signal Prosessering) og ekkofilter skal gjøre stemmen din tydelig for den du snakker med.

Men så er spørsmålet – hvordan virker det i praksis? 

Tilkobling
Tilkobling til telefon er en smal sak. Trykk og hold på knappen med røret til det lyser konstant blått. Så er det bare å søke opp lydenheten fra mobiltelefonen. Bekreft tilkoblingen med standard PIN (0000), godta tilkobling og du er i mål.

Lydkvaliteten i headsettet er god, men om du spiller musikk med stille partier vil du kunne høre en svak susing. Balansen mellom diskant og bass er god, forutsatt at musikkfilen din er av god kvalitet. På diskanten hører vi enkelte ganger det sonaroperatører kaller flutter – lyden av ørsmå bobler som sprekker under trykk.

Bassen er god, og kontrollen av hodesettet usedvanlig enkel. Det bør den også være, når vi ikke har noen mulighet til å se betjeningsknappene med hodesettet på hodet. På venstre øre skrur vi lyden opp og ned. På høyre øre skifter vi lydfil – frem eller tilbake.

Hodesettet virker utmerket sammen med Motorolas KRZR og RIZR. Vi har også brukt det sammen med HTC TyTN, Sony Ericsson W950i og Nokia 5300. Alle disse fungerer med headsettet, men av en eller annen grunn opplever vi at lyden enkelte ganger faller ut når vi bruker W950i.

Musikken fra telefonene har også en tendens til å forsvinne når vi blir for ivrige med betjeningen på hodesettet. 

Komfort
Komforten på hodesettet er det ikke noe å utsette på, men det kan muligens bli noe varmt på ørene om sommeren. Spiller du høyt vil det lekke en del lyd til omgivelsene. I så måte er nok øreproppene et bedre alternativ på bussen.

Å ringe opp fra hodesettet er mulig dersom du har lagret talemerker i mobilen din. Du må selvsagt også ha en mobil med støtte for talestyring, slik Motorolas egne KRZR og RIZR har. Å bruke hodesettet som håndfriutstyr går greit, i alle fall så lenge du ikke kjører bil eller av andre grunner er avhengig av å kunne registrere lydene rundt deg. 

Kvaliteten på mikrofonen er god, men selv om vi har både ekkoreduksjon og DSP så slipper det igjennom en del omgivelsesstøy. Så lenge de vi ringer til godt kan høre hva vi sier så er vi likevel fornøyd. Uten mikrofonbom ser vi heller ikke ut som om vi leker helikopterpiloter når vi bruker hodesettet på bussen.

Settet leveres med kabel for telefoner uten Bluetooth (2,5 millimeter jack) og et oppbevaringsetui som også rommer laderen. Det hele koster drøyt 1000 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen