Klokke uten innmat

Den noe utradisjonelle klokken er designet i Tyskland og er laget uten bruk av en eneste bevegelig del eller strømkilde. For å muliggjøre dette har produsenten brukt to egentuviklede speil, som er skåret i helt spesielle mønster slik at de viser forskjellige siffer etter hvilken vinkel solstrålene treffer enheten.

Klokkeslettet vil endre seg en gang hvert tiende minutt, og soluret skal visstnok være like pålitelig som en vanlig klokke forutsatt at den er rett plassert i terrenget. Klokken kommer i to versjoner, en som er laget for den nordlige halvkulen av verden, og en for den sydlige.

Klokken er nok først og fremst beregnet for å være fast montert, men det er ikke noe problem å ta den med seg og bruke den som en "mobil" klokke, så lenge man passer på å holde den mot sydpolen hvis man befinner seg på den sydlige halvkulen, eller nordpolen hvis man er på den nordlige halvparten av globusen.

Om dette er noe bra kjøp hvis man bor i Nord-Norge eller andre steder der årstidene har en tendens til å enten være utelukkende lyse eller mørke, kan kanskje betviles. For enkle sjeler i resten av landet er det derimot fritt fram.

Mer informasjon og videoklipp av soluret i aksjon finnes på Digitalsundial.com.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen