(Bilde: Shutterstock/115012231, 131239373)

«Klokke» finner ut når du dør

Bruker laser som skyter seg ned i huden.

Et par forskere ved Lancaster-universitetet i England har funnet på et produkt som muligens kan forutsi når du kommer til å dø. Bare ta på deg «armbåndsuret» og la laseren skyte seg ned i huden din, så skal du få et estimat på hvor lenge du har igjen å leve.

Dette er i alle fall tanken bak det foreløpig navnløse produktet, som bruker laseren til å analysere celler inne i kapillærene – kroppens tynneste blodårer. Alt som er knyttet til hjerte- og karsykdommer, samt flere andre lidelser, stammer nemlig fra dette området i kroppen.

Ved å teste vevet under huden, skal med andre ord klokken og forskerne klare å se tidlige tegn på sykdommer som kreft, hjertesykdom eller demens.

Bygger database

Informasjonen om cellefunksjonene som samles inn blir rangert på en skala fra 0 til 100, hvor høyere er bedre. Dette tallet blir deretter brukt til å beregne hvor lang levetid en person har igjen.

Planen er å bygge en stadig større database, som du kan sammenligne resultatene dine med – til stadig mer nøyaktige forutsigelser.

«Dødsklokken» er fremdeles på et teststadium, men forskerne jobber med å få ned både størrelse og pris. Foreløpig er klokken anslått å koste mellom 1800 og 2700 kroner.

Hvis uhellet er ute:
Nå kan du planlegge ditt digitale liv etter døden »

(Kilde: Digital Trends)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen