Klinger juletiden inn

Alternativ tekst mangler

Det er ikke bare søvguttene som lovpriser Herren når julen sakte men sikkert siger inn i de norske hjem. Hos operatørene lovprises høytiden, ettersom julestemningen får kronene til å sitte løst hos nordmenn - også på mobilen.

Bare i dagene rundt juleaften sender NetComs kunder 10 millioner tekstmeldinger og en million MMS, hvorav 7,2 millioner meldinger ble sendt på juleaften. Telenor melder at de venter at det vil bli sendt rett i underkant av 16 millioner meldinger juleaften. Til sammenligning melder Posten at det i løpet av hele desember sendes rundt 18 millioner julekort og julebrev i Norge.

- Julen har blitt mobilhøytid i Norge. Vi ringer mye mer enn vanlig, med dagene før julaften som de aller mest mobile. Siste innspurt på julehandel og koordinering mellom familiemedlemmer gir kraftig utslag på trafikkøkningen i disse dagene, sier systemspesialist i NetCom, Ståle Pedersen.

Og NetCom har grunn til å juble. Selskapet har en trafikkøkning på 30 prosent i høytiden, der antallet tekstmeldinger juleaften og nyttårsaften stiger med henholdsvis 50 og 100 prosent, mens antallet sendte MMS femdobler seg.

(Kilde: NetCom)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen