Kle på deg teknologien

ScotteVest er en jakke som er utstyrt med ikke mindre enn 30 lommer som har hver sin spesielle funksjon. Egne dedikerte lommer for digitalkameraer, mobiltelefoner, håndholdte datamaskiner, aviser og lommebøker utgjør bare en liten del av plassutnyttelsen. Skulle man i tillegg ha en brusflaske med seg, så er det selvfølgelig en elastisk flaskeholder på innsiden av jakken til dette formålet.

For å lettere kunne bruke alt det elektroniske utstyret man måtte finne på å utstyre seg med, er det små hull i alle lommene for lettere å kunne strekke kabler mellom duppedittene. Hvis man vil høre på musikk er det dessuten egne kanaler for ledninger beregnet for øreplugger, som ender oppe i kragen.

Dette er den tredje versjonen av jakken siden den første kom ut for flere år siden. Den siste versjonen er dermed et resultat av årevis med forbedringer, prøving og feiling, og har både bedre design og flere finesser enn de tidligere patentene.

Jordan, som er en ivrig skiløper, har for eksempel inkludert en gjennomsiktig lomme beregnet heiskort og annet av legitimasjon. Rett og slett for å unngå å måtte fikle rundt i lommene hver gang det kreves at man viser ID. Det er også en innebygd nøkkelring i en av sidelommene. Man kan ikke nekte for at designeren har sans for praktiske detaljer.

Det praktiske klesplagget har avtagbare ermer, slik at man lett kan gjøre det om til en vest hvis varmegradene skulle slå til for fullt. En del av lommene er kun adskilt av glidelåser, som kan åpnes for å kombinere lommene og dermed kunne bære større enheter med seg. Det er faktisk muligheter for å fiske en laptop opp fra innerlommen.

Bakdelen med denne jakken er at det fort kan bli vanskelig å huske hvor man har de forskjellige duppedittene. Noe de fleste har erfart er at det ikke er særlig gøy når telefonen ringer i situasjoner der det kreves stillhet. Kombinasjonen av 30 forskjellige lommer og en pinlig ringetone på høyeste lydnivå burde kunne utløse en viss grad av frustrasjon hos de fleste.

Jakken, som koster rundt 1500 kroner, inneholder ikke mindre enn 23 glidelåser som til sammen har en lengde på nesten syv meter, noe som til sammenligning utgjør det tredobbelte av lengden på glidelåsen i en standard sovepose. Dermed burde det ikke være noe problem å gjemme bort alt man skulle ha av tekniske bærbare hjelpemidler sammen med dagens avis og 200 kroner i smågodt.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen