Klatret til fjells med 360-graders GoPro-rigg
(Bilde: project360.mammut.ch)

Klatret til fjells med 360-graders GoPro-rigg

Gir deg full utsikt i alle retninger.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De robuste actionkameraene fra GoPro åpner opp mange muligheter til å servere unike perspektiver og spennende videoer, enten det er nærbilder av fyrverkeri, falske haivideoer eller kjæledyr i fritt svev fra høye fjell.

Nettstedet PetaPixel melder nå om et nytt, spennende prosjekt med GoPro-kameraer i hovedrollen, og også denne gangen bærer det langt ut i naturen.

Slik så riggen med seks GoPro-kameraer ut.
Slik så riggen med seks GoPro-kameraer ut.Foto: Vimeo

Virtuell fjelltur med GoPro

En gjeng fjellklatrere la nylig ut på en bratt tur til toppen av fjellet Eiger, som ligger i de sveitsiske Alpene og som har en høyde på 3970 meter over havet. Det var imidlertid ikke en helt vanlig tur gjengen la ut på, men derimot en ganske spesiell foto-ekspedisjon.

Gjengen hadde nemlig utstyrt seg med en spesialbygd rigg bestående av seks GoPro-kameraer som var i stand til å fange inn samtlige himmelretninger. Denne brukte de til å ta bilder med underveis på ferden.

Ved å sette bildene sammen i etterkant ble det dermed mulig for publikum å delta på en 360-graders virtuell klatretur i særs naturskjønne omgivelser, via det interaktive nettstedet Project360.

På nettstedet kan du fritt dreie bildet i alle mulige retninger mens du beveger deg fremover ved å trykke på pilen øverst på bildet, og du kan også zoome inn og ut. Gruppen lagde en video om hvordan prosjektet ble gjennomført og hvordan de bygde det uvanlige GoPro-utstyret. Videoen kan du se under.

Her er en annen GoPro-tøffing:
Denne fyren kastet seg fra en 200 meter høy bygning med kameraet på slep »

Project360 – Making Of from world of freesports on Vimeo.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen