Klatrer i trærne for mobildekning

Alternativ tekst mangler

Mobiltelefoner har endret hverdagen for mange afrikanere, og vi har tidligere skrevet om at kontantkort har blitt en egen valuta i flere afrikanske land. Nå viser det seg at mobilene faktisk er en trussel for helsa til mange afrikanere.

Det har seg nemlig slik at mobildekningen ikke alltid er like god i Afrika. Og for å få dekning nok til å gjennomføre en telefonsamtale, klatrer mange opp i trær. Dessverre faller en del av de vågale mobilbrukerne ned, og havner på sykehus med knekte armer og bein.

Så mange har nå pådratt seg skader som følge av hasardiøs mobilbruk at tilfellene har fått et eget navn. Skader du deg på grunn av mobilbruk, får du nemlig NEBROLS, som står for Network Broken Limb Syndrome.

I følfge Textually.org er det spesielt eldre kvinner og menn i Uganda som skader seg i forsøk på å få bedre mobildekning.

Det er for øvrig ikke bare afrikanerne som ofrer viktige ting for å få bruke mobiltelefoner. Tidligere denne måneden skrev vi at mange mobilbrukere i Canada er villige til å gi opp stemmeretten for å få bruke mobiltelefon. Dette kan du lese mer om i saken "Velger mobilen fremfor demokrati".

(Kilder: Textually)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen