Klassisk for dummies - del 1

Klassisk musikk er en nokså utflytende betegnelse. Noen foretrekker begrepet kunstmusikk. Uansett hva man kaller det (kjært barn og så videre), har den klassiske musikkhistorien mye å by på. Den legger grunnlaget for store deler av dagens moderne musikk, blir hyppig brukt som filmmusikk, og enkelte vil hevde at fortidens komponister var dyktigere og mer oppfinnsomme enn den gjengse låtskriver anno 2008. Denne påstanden skal dog få stå udiskutert i denne sammenheng.

Greatest hits

Tanken bak feature-serien Klassisk for dummies er å presentere noen høydepunkter fra midt på 1600-tallet til omtrent midt på 1900-tallet. Vi skal altså dekke en periode på tre hundre år, men i meget korte trekk. Det er lagt vekt på å presentere selve musikken fremfor å gi innfløkte, tekniske forklaringer. Derfor er det rikelig med referanser slik at du kan klikke deg rundt og lytte til en mengde innspillinger. Med dette vil vi gi våre lesere sjansen til å sette seg inn i grunnleggende trekk ved musikkhistorien, og vi håper at du oppdager eller gjenoppdager noe som inspirerer.

I del 1 presenteres Johann Pachelbel, J.S. Bach, Antonio Vivaldi, G. F. Händel, W. A. Mozart, F. J. Haydn og Ludwig van Beethoven.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen